Hollywood’un kazananları ve kaybedenleri

Hollywood’un kazananları ve kaybedenleri

Bu yıl yaz aylarında Amerika’da sinemaya giden izleyici sayısında keskin bir düşüş olsa da dünya çapındaki hasılatlarla birlikte kimi filmler oldukça iyi sonuçlar aldı. Ancak bazı filmler de gişede oldukça kötü çakıldı.

Angelina Jolie bu yılın kuşkusuz en kazançlı oyuncularından. The Tourist filminden sonra çektiği ilk film olan Maleficent 753 milyon dolar hasılat elde etti.

White House Down ile gişede beklediğini alamayan Channing Tatum da 22 Jump Street ile dünya genelinde 300 milyon dolardan fazla hasılat ile yazı karşı kapadı.

Zac Efron ise Seth Rogen ile çektiği ve 18 milyon dolara mal olan Neighbors filminin 266.6 milyon dolar hasılatı ile yazı kazanarak kapatanlardan.

Tom Cruise’un Edge of Tomorrow filmi dünya çapında 364 milyon dolar kazansa da 178 milyon dolar maliyeti ve 150 milyon dolar reklam gelirine göre bu yazın kaybedenlerinden.

Adam Sandler’ın da Drew Barrymore ile oynadığı 40 milyon dolara mal olan ancak 100 milyon dolar reklam bütçesi bulunan filminden kar etmek için dünya hasılatından 125 milyon dolar kazanması gerekiyor.

Sylvester Stallone ise büyük umutlarla çektiği The Expendables 3’ün gösterimden iki hafta önce internete düşmesi yüzünden oldukça büyük bir kayba sahip.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.