Hollywood’da bir Türk sinemacı: Metin Güngör

Hollywood’da bir Türk sinemacı: Metin Güngör

Da Vinci Şifresi ve Ben Robot’ta iki defa Oscar Ödülü’ne aday gösterilen  Metin Güngör Hollywood’taki ba;arilarini sürdürüyor.

 

Kamikaze, Dönüşüm, Hugo, Conan, Da Vinci Şifresi, Cinderella Man, Harry Potter, Yıldız Tozu, Yarından Sonra, Ben Robot gibi 50’ye yakın filmde görsel efekt uzmanı olarak görev alan Metin Güngör, 1964’te Van’da doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Resim bölümünü okudu. 1987’de yurt dışına gitti. Londra’da ressam olarak çalıştı. Oyunculuk okulu Lee Strasberg Sütudyosu’nda üç yıl kamera karşısında oyunculuk dersleri aldı ve İngiliz TV’de, bazı filmlerde oyunculuk yaptı. 

1997 yılında Kanada’da, Bilgisayar Animasyon ve Özel efektler bölümünde master eğitimi aldıktan sonra İngiltere’ye geri döndü ve Londra’da, Londra Film Okulu’nda Dijital Compositing eğitimi gördü. 

Görsel efektler dalında Hollywood’un ünlü şirketlerinde popüler filmlerde Matte Painter ve Süpervisor olarak çalışmaya başladı. Mill Film, Jim Henson’s Creature shop, Digital Domain, Senata-VFX, VTR-group, Primefocus, Spin, Famepost, Trixter, Pixamondo, wwfx-Millenium Pictures ve BBC gibi. Los Angeles’te UCLA’de Fundimental Film Yönetmen okulunu bitirdi. Son olarak yine bir şubesi Los Angeles, Universal stüdyolarında olan New York Film Akademisi’nde Yönetmenlik okudu ve birçok kısa metrajli filmlerden sonra Amerika’da ilk uzun metrajlı sinema filmini yaptı. “Fist of Righteous Harmony” 2008’de gösterime girdi. Şu an ünlü ressam Fikret Mualla’nın hayatını anlatan yapımcı, yönetmen ve başrol oyunculuğunu üstlendiği “Renklerde Kaybolan Hayat” filmini tamamlıyor. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.