Hollywood’da azınlıklara yer yok

Hollywood’da azınlıklara yer yok

The Help filmiyle Oscar kazanan Octavia Spencer Hollywood’da etnik azınlıkların ve siyahilerin hala filmlerde önemli roller üstlenemediklerinden şikayet etti.

Spencer konuyla ilgili yaptığı bir röportajda kendisi gibi Oscar kazanmış bir oyuncunun bile pek başrol teklifi almadığını ve genellikle benzer karakterleri canlandırması istendiğini belirtti.

“Bir Asyalı veya Latin Amerikalı başrol oynayacaksa filme yapımcı bulmak çok zor oluyor, tabii Salma Hayek değilseniz. Bu bir iş ve işi yaptığınız kişilerin kafa yapısını değiştirmesi gerek.” diyen Spencer bu açıdan televizyonun sinemadan oldukça ileride olduğunu vurguluyor.

Şu an Red Band Society dizisinde Hemşire Jackson rolünü üstlenen aktris ilk başta bu rolün çok ufak olduğunu düşündüğünü ancak bir zaman bu karakterin kişiliği üzerine kafa yorup onu geliştirmenin oyunculuğu için iyi olacağını hissettiğini belirtiyor.

“Hollywood’da böyle bir şansınız olmuyor. Size önerilen roller hep bildiğiniz karakterler oluyor çünkü.” diyen Spencer önemli olanın nasıl temsil edildiği olduğunu vurguluyor ve ekliyor, “Mesela erkek baş karakter. Onun Asyalı bir oyuncu tarafından canlandırılıp canlandırılmaması kimin umurunda? Önemli olan iyi oynaması. Bu açıdan televizyon oldukça ileride.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.