Hollywood ünlülerinden ‘silaha hayır’ çağrısı

Hollywood ünlülerinden ‘silaha hayır’ çağrısı

Dünyaca ünlü şarkıcı ve oyuncular, ABD’deki ilkokul saldırısından sonra valiler tarafından başlatılan ve milyonlarca kişinin desteklediği kampanyaya katıldı. ‘Silaha hayır’ diyen ünlülerin isteği, Başkan Barack Obama ve parlamentonun, silahlı saldırılara son verebilecek bir planı hayata geçirmesi.

Connecticut eyaletindeki Sandy Hook İlkokulu’na düzenlenen saldırı sonucu 20’si çocuk 26 kişinin ölümü, Hollywood ünlülerini tek yürek yaptı. Amerikalı aktris Jennifer Aniston’dan aktör Adam Scott’a, Cameron Diaz’dan Kate Hudson’a, Reese Witherspoon’dan şarkıcı Beyonce’ye kadar birçok isim, yasa dışı silahsızlanmaya karşı çağrıda bulundu. Kamera karşısına geçen bir grup sanatçı, oyuncu, komedyen ve aktivist, bir buçuk dakika süren video klipte “Daha kaç okul?, Daha kaç sınıf?, Daha kaç sinema salonu?” diyerek yaşanan trajedilere tepkilerini gösterdiler. Ünlülerin destek çıktığı kampanya, ilkokula saldırıdan bir hafta sonra ortaya çıkan çabanın ürünü. 750 belediye başkanının yanı sıra 750 bin kişinin desteklediği kampanya ile amaçlanan; ABD Başkanı Barack Obama ve Kongre’dekilerin silahlı saldırılara son vermek için harekete geçmelerini sağlamak. 40’tan fazla ünlünün ortak fikri şu: “Çabalarımız, Newtown’da bulunan ilkokuldaki masum 20 çocuğu ya da silahlı saldırı nedeniyle ülkemizde her gün hayatını kaybeden 34 kişiyi geri getirmeyecek. Ancak gelecekteki trajedileri önleyebiliriz.” Gwyneth Paltrow, Michelle Williams, Paul Rudd, Jon Hamm, Jennifer Westfeldt, Will Ferrell, Sarah Silverman, Amy Poehler, silahsızlanmaya destek veren diğer isimler arasında. 20 yaşındaki Adam Lanza adlı saldırgan, 14 Aralık Cuma günü önce evde uyuyan annesini öldürmüş, ardından da Sandy Hook İlkokulu’na silahlı saldırı düzenlemişti. Olay sonucu yaşları 6 ile 7 arasında değişen 20 çocukla 6  yetişkin hayatını kaybetmişti.

Ülkeyi derinden sarsan bir diğer saldırı ise temmuz ayında Batman filminin gösterimi sırasında yaşanmıştı. Eli silahlı bir kişi, 14 kişiyi öldürmüş, 50’den fazla kişiyi de yaralamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.