Hocaefendi şiirlerini besteleyip, yorumladılar

Hocaefendi şiirlerini besteleyip, yorumladılar

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin kaleme aldığı şiirleri İngiltere, Brezilya, Hindistan, Mısır ve Filistin’in de aralarında bulunduğu 12 ülkenin sanatçıları seslendirdi. ‘Barışın Renkleri’ albümü, müziğin evrensel diliyle barışa çağrı yapıyor.

Asya’dan Amerika’ya, Sibirya’dan Avustralya’ya kadar, farklı dil, din ve mezhepten insanı, gönüllüler hareketine ilham kaynağı olan Fethullah Gülen Hocaefendi’nin şiirleri bir araya getirdi. Gülen’in kaleme aldığı 12 şiir, Almanya’dan Mısır’a, Hindistan’dan Filistin’e 12 ülkenin sanatçısı tarafından bestelenip, seslendirildi. Nil Prodüksiyon’un dünyanın önde gelen müzik şirketi Universal Müzik’le ortaklaşa çıkardığı Rise Up (Kalk Yiğidim)/ Colors of Peace (Barışın Renkleri) isimli albüm, savaşın hüküm sürdüğü coğrafyalara barış diliyle sesleniyor. Bunun en güzel örneği de Ortadoğu’nun kan ve gözyaşıyla anılan iki ülkesi Filistin ve İsrail’den Kobi Farhi ile Ruba Shamshoum’un ‘Akyol’ isimli eseri birlikte seslendirmesi.

Geçitğimiz hafta tüm müzik marketlerde yerini alan albümün hazırlık aşaması iki yıl sürmüş. Fethullah Gülen’in İngilizce’ye çevrilen 50 şiiri, albümde yer alacak sanatçılara gönderilmiş. Ülkelerinde başarılı işlere imza atan o sanatçılar arasında kimler mi var? Amerika’dan Ryan Shaw, Mısır’dan Maher Zain, Hindistan’dan KK&Reet, Almanya’dan The Good Morning Diary, Brezilya’dan Cristello Duo Feat. Bruno Gouveia, İngiltere’den Natacha Atlas, Macaristan’dan Bon Bon, Fransa’dan Faudel, İtalya’dan Ely Bruna, Ukrayna’dan Bahroma, İspanya’dan Carmen Paris, Filistin ve İsrail’den Kobi Fahri ve Ruba Shamshoum.

Sanatçılar, Fethullah Gülen’in ‘Kırık Mızrap’ isimli şiir kitabında da yer alan ‘Rüyalar’, ‘Dünya’, ‘Medine’nin Gülü’, ‘Kalk Yiğidim’, ‘Hicran ve Ümit’, ‘Her Yerde Cemalin’, ‘Hiç’, ‘Gökkuşağı’, ‘Yağmur Musikisi’, ‘Beni Yalnız Bırakma’, ‘Bülbülün Çığlığı’ ve ‘Akyol’ isimli şiirleri arasından okumak istediklerini seçip, kendi ülkelerindeki stüdyolarda kayıt etmiş. Pop, Jazz, Hint, Flamenko, Rai gibi farklı tarzlı ve özgün enstrümanları da içinde barındıran albüm dünya müziğinin de başarılı bir örneği olmuş.

Nil Prodüksiyon Proje Geliştirme Müdürü Tevfik Aslan, albümün savaş naralarının atıldığı bir dönemde insanlığı müziğin evrensel diliyle barışa çağıran çok sesli bir albüm olduğunu söylüyor. Aslan, “Müzik ve barış yola ve yolculuğa doymayan iki yolcu adeta. Bugüne kadar çok kez yan yana yürüdü bu ikili. Barış için bestelenen her nağme farklı dillerde söylense de hep aynı şeyi dinletti insanlara, vicdanın sesini.” diyor. Birbirinin kaderi haline gelen iki ülkeden iki sanatçısının aynı parçayı birlikte seslendirerek bir de ilke imza attığını anlatan Tevfik Aslan sözlerini şöyle sürdürüyor: “Rise Up, bir başkasının hikayesindeki acıyı, gurbeti, hasreti, aşkı bir başkasına taşıyor. İnsanın insanı tanımasına yardımcı oluyor. Dünya barışı için bugüne kadar kalıcı adımlar atmış olan Gülen’in öncülüğündeki Barış Hareketi, Rise Up’ta bir kez daha dünyaya sesleniyor.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.