Gülşin Onay müzik severlerle ABD’de buluşmaya hazırlanıyor

Gülşin Onay müzik severlerle ABD’de buluşmaya hazırlanıyor

Modern Türkiye’nin en ünlü klasik müzik sanatçılarından biri olan piyano virtüözü Gülşin Onay, bir dizi piyano resitali ile ABD’de klasik müzik dinleyicileri ile  biraraya gelecek.

Türk Ticaret ve Sanayi Odası (TACCI) ve Türk-Amerikan Ticaret Odasının ortak program ile 10 Nisan 2013’de New York’ta  hayranlarının karşısına çıkacak olan Gülşin Onay, Zaman Amerika’ya yaptığı özel açıklamada yedinci kez New York izleyicisiyle buluşacağı için çok mutlu olduğunu söyledi. Onay, “New York, dünyanın en onemli sanat merkezlerinden ve çok iyi bir dinleyicisi var. En severek konser verdiğim şehirlerden biri. Bu yüzden çok heyecanlıyım” diye konuştu. Şimdiye kadar 68 ülkede konser verdiğini belirten Onay,  ABD’de New York dışında 6 konseri daha olacağını da sözlerine ekledi.

Sadece etkileyici bir piano virtüözü olarak değil, aynı zamanda sıra dışı müziksel zekası ve kendine özgü tarzı ile de dikkat çeken Gülsin Onay,ABD’deki  konserlerinde, 20. yüzyıl Türk bestecisi Ahmed Adnan Saygun’un büyüleyici piano başyapıtlarına yer verecek. Onay konserlerinde Beethoven Waldstein Chopin Andante Spianato & Polonaise Saygun Sonatine ve Chopin 3rd Sonata’yu seyirciye ulaştıracak.

Ne zaman : 10 Nisan, Çarşamba
Saat: 7.30-9.30 pm
Nerede: Merkin Konser Salonu
Goodman House
129 W. 67th Street
New York, NY 10023
Konser vereceği diğer şehirler ve tarihler:
Miami 4 Nisan
Washington 9 Nisan
Allentown 12 Nisan
Boston 14 Nisan
Houston 17 Nisan

Gülsin Onay kimdir?

İstanbul’da müzisyen bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Piyano çalmaya üç buçuk yaşında başladı. İlk konserini altı yaşında TRT İstanbul Radyosu’nda verdi. ‘Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu’ kapsamında, iki yıl Mithat Fenmen ve Ahmed Adnan Saygun’dan Ankara’da özel eğitim aldı ve 12 yaşında Fransa’ya gönderildi. Paris Konservatuvarı’nın yüksek bölümünden 16 yaşında mezun oldu.

1987 yılında devlet sanatçısı olan Gülsin Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının solisti olup Bilkent Üniversitesi’nin de sürekli sanatçısıdır. Onay, 1988 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden fahri dokturluk ünvanı almıştır ve uluslararası müzik kariyeri Venezüella’dan Japonya’ya 5 kıtada 68 ülkeye uzanmaktadır.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.