Frida’nın bilinmeyen mektuplarına 137 bin dolar

Frida’nın bilinmeyen mektuplarına 137 bin dolar

Meksikalı ünlü ressam Frida Kahlo’nun İspanyol sanatçı Jose Bartoli’ye 1946-1949 arasında yazdığı, şimdiye kadar yayınlanmamış aşk mektupları, New York’daki Doyle müzayede evinde 15 Nisan’da düzenlenen açık artırmada 137 bin dolara alıcı buldu.

Mektupların varlığı, Kahlo’nun biyografisini yazan Hayden Herrera’nın sözkonusu mektuplarla ilgili yazdığı bir makale ile açığa çıktı.

Frida Kahlo’nun, aynı zamanda New York’da yaşayan ve Katalan bir mülteci olan Bartoli’ye yazdığı 25 mektubun çoğu, sanatçı tarafından, bir günlük defterinin içine, çeşitli çizimler, fotoğraflar ve kurutulmuş çiçeklerle birlikte saklanmış.

Mektupları satın alan, adı açıklanmayan koleksiyoncunun da bir sanatçı ve Kahlo’nun hayranlarından biri olduğu bildiriliyor.

Kahlo’nun Bartoli’ye yazdığı 100 sayfadan fazla tutan mektuplar, Bartoli’nin 1995’deki ölümüne kadar bilinmiyordu. Bartoldi’nin ailesi, günlükle birlikte buldukları mektupları, sanatçının ölümünden 20 yıl sonra açık artırmaya çıkarılmasına karar verdi.

Kahlo’nun Bartoli ile New York’da, daha çok gençken geçirdiği büyük otobüs kazasından sonra bir dizi ameliyat olduğu sıralarda tanışmış. İkilini aşkları kahlo Meksika’ya döndükten sonra, hatta ressam Diego Rivera ile evliyken dahi devam ettiği sanılıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.