FIFA filminin ABD galasına sadece iki kişi katıldı

FIFA filminin ABD galasına sadece iki kişi katıldı

Amerikalı savcıların ve FBI’ın hakkında yolsuzluk iddialarıyla soruşturma yürüttüğü Uluslararası Futbol Federasyonu/ FIFA’nın sponsor olduğu “United Passions” adlı filmin ABD’deki galasına sadece iki kişi katıldı.

FİFA’nın 111 yıllık tarihini anlatan United Passions adlı film, Hollywood’daki galasında hüsrana uğradı. Fransız yapımı olan ve FİFA’nın sposnporluğunu yaptığı filmde, Gerard Depardieu, Tim Roth ve Sam Neill bulunuyor.

Maliyetinin 24 milyon Euro olduğu belirtilen yapımın 20 milyon Euro’sunun FIFA tarafından karşılandığı açıklandı.

Filmde FIFA, yolsuzluk ve rüşvete bulaşmamış bir kurum gibi gösteriliyor.İsviçre’de 27 Mayıs’ta FIFA yetkililerinin tutuklanmasıyla ortaya çıkan skandal, ABD yetkililerine göre 24 yıl boyunca, 150 milyon dolarlık bir rüşvet ağının kuruma egemen olduğunu gösteriyor.

Filmin galasına katılan iki kişiden biri olan 62 yaşındaki Francisco Carillo, sırf futbol meraklısı olduğu için Meksika’dan kalkıp filmi izlemeye geldiğini söyledi.

United Passions, 67’inci Cannes Film Festivali’nde gösterilmiş, 18 Mayıs 2014’deki gösterimine, oyuncu Gerard Depardieu ve FIFA Başkanı Sepp Blatter ile kalabalık bir ünlü topluluğu katılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.