Fazıl Say, Budapeşte’de ayakta alkışlandı

Fazıl Say, Budapeşte’de ayakta alkışlandı

Dünyaca ünlü Türk piyanist Fazıl Say, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de konser verdi. 
        

Budapeşte Sanatlar Sarayı’nda (MÜPA) 2 bin kişi tarafından izlenen konserde Fazıl Say, Macar müzikseverlere zengin bir program sundu. Say, konserinde dünyaca ünlü bestecilerden Haydn, Prokofjef, Stravinsky ve Janacek’den eserler seslendirirken, seyircilerin beğenisini topladı. 
        

Konserin sona ermesiyle ayakta alkışlayan seyirciler, Say’ı yedi kez sahneye çağırdı. Üç kez bis parçası çalan Fazıl Say, Aşık Veysel’in “kara toprak” ezgisi ile izleyenleri büyülerken, konseri izleyen Türk vatandaşlarına da duygulu anlar yaşattı. 
        

Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Hasan Kemal Gür ve eşi Rezzan Gül de konseri izleyenler arasında yer aldı. Konserin ardından açıklama yapan Büyükelçi Gür, “Fazıl Say’ın uçağının Budapeşte’ye inmesinin hemen ardından Budapeşte Sanatlar Sarayı’na Türk Bayrağı çekildi. Bu Macaristan’da bir sanatçıya ilk kez yapılan bir jesttir. Bayrağımız Fazıl Say Macaristan’dan ayrılacağı ana kadar Sanatlar Sarayı’nda gönderde kalacaktır” diye konuştu. Gür, Say’ın muhteşem bir konser verdiğine de değinerek, konserin ardından kendisini tebrik ettiğini ve çok büyük gurur duyduğunu açıkladı. 
        

Konseri izlemek için gelen Macaristan Üniversitelerinde okuyan Türk öğrenciler ise konserin ardından kuliste Fazıl Say’ı tebrik etmek ve fotoğraf çektirmek için kuyruğa girdiler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.