Etiket dikerek başladı, 3 Oscar kazandı

Etiket dikerek başladı, 3 Oscar kazandı

Bu hafta gösterime giren Into The Wood filminin kostüm tasarımcısı Colleen Atwood hakkında bilinmeyenleri Huffington Post’a anlattı.

Beyazperdenin arka plandaki isimlerinden, ünlü kostüm tasarımcısı Colleen Atwood adını, The Silence Of The Lambs filmde, Anthony Hopkins’in canlandırdığı Hannibal karakterinin taktığı maske ile duyurmuştu. Daha sonra Chicago, Memoirs of a Geisha ve Alice in Wonderland yapımlardaki tasarımlarıyla üç defa Oscar’a değer görülen Atwood, 60’a yakın filmde görev aldı.

Yedi Oscar adaylığı bulunan Atwood şimdi de Into The Wood filmiyle kostüm dalında Oscar’ın en güçlü adayı.

Huffington Post’a konuşan tasarımcı, “Edward Scissorhands ve Alice in Wonderland’den beri Johnny Depp ile birlikte çalışıyorum. Bu ay vizyona giren ve Meryl Streep ile Depp’in rol aldığı Into the Woods’da da çalıştım. Johnny’nin fikirlerinden yararlanarak kostüm tasarlıyorum” dedi.

1980’de, New York’a ilk geldiğinde cebin sadece 800 dolar olduğunu söyleyen Atwood, “SoHo’da ısmarlama iş yapan tasarımcılara etiket dikiyordum. Kariyerime böyle başladım” ifadelerini kullandı. Becerisiyle kısa sürede sinema sektörüne geçiş yapan tasarımcı, onu en çok şaşırtan şeyin, sim tozu ve zamk gibi basit malzemelerle tasarladığı kostümlü filmlerin çok beğenilmesi olduğunu belirtti.

Ünlü tasarımcı buna örnek olarak da, Tim Burton’ın Mars Attacks filminde tasarladığı “Marslı Kız” kostümünü gösterdi. Kostümü, yönetmenin isteği doğrultusun- da birçok kez değiştirdiğini, en sonunda çok basit ve düşük teknikli bir tasarımda karar kılın- dığını belirten Atwood, filmin galasında seyircinin gösterdiği ilgiden adeta utandığını anlattı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.