Emma Thompson başarısının sırrını anlattı

Emma Thompson başarısının sırrını anlattı

İngiltere’nin yetiştirdiği en iyi oyuncuların başında gelen Emma Thompson, sinema yaşamını ve yazarlık serüvenini, BAFTA etkinliğinde paylaştı.

Tiyatro kökenli bir aileden gelen Thompson’ın dedesi yazar Ronald Eyre, aynı zamanda ülkenin en saygın tiyatro yönetmenlerinden biri olarak gösteriliyor. Yaşamı boyunca kendisini, sanatın her alanında en çok besleyen kişinin, yazar babası Eric Thompson olduğunu açıklayan ünlü oyuncu, “O’nun ayak izlerini takip ederek büyüdüm” dedi.

Üzerindeki salopetle çoğu kişinin tanımakta zorlandığı oyuncu, izleyiciler yavaş yavaş yerlerine oturmaya başladığında çoktan sahnedeki yerini almış, çıplak ayaklarıyla koltukta bağdaş kurmuştu.

Gelen sorular üzerine konuşmasına, senaryo yazım ritüelini anlatarak başlayan yıldız, “Mor bir yoga matının üzerine oturur yazmaya başlarım, mutlaka elektrik süpürgesini çalıştırır ve evin uzun zamandır gözden kaçırdığım yerlerini iyice parlatırım, sonra yeniden yazmaya devam ederim” dedi. Thompson, “Yoga matının üzerinde olduğum için de, genelde cenin pozisyonunda yazıyorum” diyerek salondakileri kahkalara boğdu.

Cambridge Üniversitesi anılarını anlatmaya başlayan Thampson, tiyatro bölümünde eğitimine başladığında, aynı okulda öğrenim gören House dizisi ile reyting rekorları kıran Hugh Laurie ve efsane komedyen Stephen Fry’ın yeteneklerinden çok etkilendiğini belirtti.

Cambridge’li öğrenciler tarafından 1883’ten beri yönetilen Footlights Amatör Tiyatro Kulübü’nün erkek egemenliğinde olmasından ötürü, oraya girmenin çok zor olduğunu ama yazdığı skeçler sayesinde kısa sürede kendini ispat ettiğini de sözlerine ekledi. “Kadınların da komik olduğunu göstermek için oyuncu seçmeleri yaptığımızda, o kadar güldük ki, komik olmadıklarını gerçekten anlamış olduk” diyen oyuncu sözlerine, “Cinsiyetiniz ne olursa olsun, komik olmanın birinci kuralı kendine güvenmek ve cesur olmaktan geçer” şeklinde devam etti.

Panelde gösterilen Aşk ve Yaşam’da Hugh Grant’in canlandırdığı karekterin, Thampson’un oynadığı Elinor’a evlenme teklifi ettiği ve aktristin sürekli ağladığı sahnede, seyirciler gülerek Thompson’ı alkışlamaya başladı. Thompson sahneyle ilgili “Hugh bana, Emma gerçekten de repliklerimin başından sonuna kadar ağlayacak mısın, kendi sesimi duyamıyorum demişti” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.