‘Elli senelik İslami eserler kolleksiyonu’ MET’te ziyaretçilerini bekliyor

‘Elli senelik İslami eserler kolleksiyonu’ MET’te ziyaretçilerini bekliyor

New York, Metropolitan Müzesi, “Elli senede oluşturulan İslami Eserler Koleksiyonu” (Fifty Years of Collecting Islamic Art) adlı sergi ile sanatseverleri bekliyor. Sergide Türk çağdaş sanatından tek örnek olarak Burhan Doğançay’ın  ‘Ribbon Mania’adlı eseri  yer alıyor.

Agop Kevorkyan (Hagop Kevorkian) Vakfı’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen sergide, İspanya’dan Hindistan’a uzanan coğrafi alana yayılan ve 9. yüzyıldan günümüze kadar uzanan dönemde üretilmiş  çeşitli eserler bulunuyor. Uzmanlar,  farklı kıtalardan toplanmış İslami eserleri ve bunların çağdaş sanata olan yansımalarını ilk defa bir arada görme fırsatı vermesi açısından serginin önemli olduğunu vurguluyor.

Sergilenen önemli parçalar arasında yer alan el yazmaları, sancaklar, minyatürler, metal ve ahşap üzerine el işçiliği eserlere ek olarak, müzenin daimi koleksiyonunda bulunan ve Burhan Doğançay’ın İslami kaligrafiye yakınlığı ile bilinen “Kurdeleler” serisinden 1982 tarihli “Ribbon Mania” adlı eseri de bulunuyor.

Metropolitan Müzesi’nde 23 Eylül’de açılan sergi  26 Ocak 2014 tarihine kadar devam edecek. Müze hafta içi her gün saat 10.00 ile 17.30 arasında,  Cuma ve Cumartesi  günleri ise 21.00’e kadar ziyarete açık.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.