Efsane film eleştirmeni Ebert öldü

Efsane film eleştirmeni Ebert öldü

Amerika’nın en ünlü film eleştirmenlerinden olan Roger Ebert’in öldüğü duyuruldu. Chicago Sun-Times gazetesinin haberibe göre 70 yaşındaki ünlü eleştirmenin kanserden dolayı vefat ettiği belirtildi.

 

Aynı gazetenin haberine göre Ebert’in tedavi gördüğü kanser raatsızlığı nedeniyle geçtiğimiz salı günü hasataneye geldiği kaydedildi. Hastanede tedaviye alınan Ebert’in bugün (perşembe) hayata gözlerini yumduğu aktarıldı. Yaklaşık 10 yıldır kanser tedavisi gören ünlü eleştirmen o dönemde kaleme aldığı bir yazısına ‘‘varlığım hayatta’’ diye başlık atmıştı. Ebert, yazısında ‘‘Bir yere gittiğim yok. Amacım kendimin çok iyi bir film eleştirmeni olarak yazmaya devam etmek yerine iyi bir ekip oluşturmak. Her zaman istediğim artık filmleri yalnızca gözlerim ile gözden geçirmek’’ diye yazmıştı.

Ebert, bundan 46 yıl önce ilk defa film eleştirilerine Sun-Times gazetesinde yazarak başlamıştı. 1975 yılında Pulitzer ödülünü de kazanan Ebert, son birkaç yıldır kanser nedeniyle konuşma yetisini kaybetmiş hatta yeme-içmeyi bile yapamaz hale gelmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.