Dünyanın ünlü felsefecileri Pekin’de buluştu

Dünyanın ünlü felsefecileri Pekin’de buluştu

Pekin Üniversitesi felsefe bölümünün kuruluşunun 100. yıl dönümü münasebetiyle dünyanın ünlü felsefecilerinin bir araya geldiği bir konferans düzenleniyor.

27-29 Ekim tarihinde yapılan ve dünyadaki yüze yakın üniversitelerin felsefe bölüm başkanlarının katıldığı küresel toplantının teması ise Felsefe Eğitimi ve Çağdaş Toplum. Pekin Üniversitesi’nin organize ettiği konferansta Türkiye’yi Süleyman Şah Üniversitesi’nden Prof. Dr. Adnan Aslan ile Fatih Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şengül Çelik temsil ediyor.
Çok sayıda akademisyenin de katıldığı toplantının en ünlü ismi ise dünyada ‘felsefenin yaşayan babası’ olarak bilinen ABD’nin Berkeley California Üniversitesi’nden John Searle. Ünlü felsefeci, konferansta “Felsefenin bugünü ve geleceği” başlıklı bir konuşma da yapacak.

Modern Çin’de en eski felsefe enstitüsü olarak Pekin Üniversitesi felsefe bölümü bu yıl yüzüncü yılı kutlanıyor. Çin yüz yıl önce dünyaya açılmaya başlamış ve diğer ülkelerle iletişime geçmişti. 100 yıl sonra Çin şimdilerde dünyanın önemli bir ülkesi haline geldi. Bu vesileyle Pekin üniversitesi uluslararası bir konferans organize ediyor. Yapıcı diyalog oluşturmak için düzenlenen konferansta felsefe eğitiminin ve araştırmalardaki işbirliğinin geleceği tartışılacak.

Dünyanın önde gelen üniversitelerin felsefe bölüm başkanları ile filozofların katıldığı toplantıda dört panelde felsefe konuları masaya yatırılacak. Bunlar sırasıyla şöyle: “Felsefe eğitiminin problemleri ve ona karşı reaksiyonlarımız”, “Disiplinler ötesi perspektiften felsefe araştırmaları”, “Küreselleşme alanındaki felsefe fikir alışverişi” ve “Felsefe eğitiminde Çin felsefesi”.

Panellerde bugün Prof. Dr. Aslan, “Uzun ömürlü felsefe global perspektif sağlayabilir mi?”, Prof. Dr. Çelik ise “Diyalog felsefesi” başlıklı birer konuşma yaptı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.