Disney’in ‘beyazlaşmasına’ karşı kampanya

Disney’in ‘beyazlaşmasına’ karşı kampanya

Disney’in 1998 yapımı “Mulan” animasyonunu filme çekme kararıyla büyük bir kampanya da beraberinde başladı.

Disney’in “beyaz” tenli olmayan anime ve film karakterlerini “beyaz” olarak canlandırması sebebiyle başlayan kampanya da 20 bin imza toplandı.

Disney’in Mulan ve daha birçok animasyon filminde başroldeki karakterleri beyaz ırka ait gibi canlandırması, tepkilere sebep oluyor.

1998 yapımı Mulan‘da Cengiz Han’a isyan eden ana karakter Çinli kahramanın “beyaz” olarak çizildiği ve bu yöntemin Hollywood’da çok yaygın olduğu savunularak, buna karşı 20 bin imza toplandı.

Benzer bir kampanya, Scarlett Johansson’ın oynadığı Ghost in the Shell adlı filmi içinde yürütülüyor. Onun için de 44 bin imza verildi. “Derilerinin rengi ‘beyaz’ olmayan karakterlerin yerine beyaz aktör veya aktrislerin geçirilmesinin Hollywood’da çok yaygın olduğu” görüşüyle imzayla açılan protesto metninde, The Last Airbender, Pan filmleri ile Scarlett Johansson’un oynadığı, 2017’de vizyona girecek anime uyarlaması Ghost in the Shell ve daha birçok filmde bu sorunun var olduğu vurgulanıyor.

Mulan’ın yeniden çekeceği hatırlatılan imza kampanyası metninde, Disney’in oyuncularının “Gerçek Asyalı” olması istendi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.