Dinleyenin unutamadığı 10 şarkı

Dinleyenin unutamadığı 10 şarkı

Amsterdam ve Manchester Üniversitelerinin iş birliğiyle yapılan bir araştırmaya göre, 1940’lardan beri en çok akıllarda kalan şarkı belirlendi.

Dünya çapında yedi milyon kopya satan ve 22 ülkenin müzik listelerinde en üst sıraya yerleşmeyi başaran İngiliz grup Spice Girls’ün Wannabe parçası, hafızalarda en çok yer edinen parça oldu. Araştırmalar, Wannabe parçasının insanların hafızasında 2.3 saniyede tanınır olduğunu gösterirken, dinleyiciler diğer parçaları beş saniyede anımsayabildi.

Araştırmayı yürüten ekibin başındaki isim Dr. John Ashley Burgoyne, “Biz özellikle müzikle ve hafızayla ilgileniyoruz ve neden bazı şarkıların belli kısımlarının hafızada bu kadar uzun süre kaldığını araştırıyoruz” dedi.

Wannabe parçası, 1996’da İngiltere ve ABD’de de Billboard Hot 100 listesinde toplam yedi hafta boyunca zirvede kaldı ve bir yıl sonra Brit Müzik Ödülleri’nde, En İyi Single ödülünü kazandı.

Listenin ikinci sırasında Wannabe’yi, Alman müzisyen Lou Bega’nın Mambo No 5 parçası 2.48 saniye ile takip ederken, Amerikalı rock grubu Survivor’ın Eye of the Tiger şarkısı 2.62 saniye ile üçüncü oldu. Listede, ayrıca Michael Jackson, Lady Gaga ve Abba da bulunuyor.

EN ÇOK AKILDA KALAN 10 ŞARKI

1. Wannabe – Spice Girls
2. Mambo No 5 – Lou Bega
3. Eye Of The Tiger – Survivor
4. Just Dance – Lady Gaga
5. SOS – ABBA
6. Pretty Woman – Roy Orbison
7. Beat It – Michael Jackson
8. I Will Always Love You – Whitney Houston
9. Don’t You Want Me – The Human League
10. I Don’t Want To Miss A Thing – Aerosmith

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.