Dickens edebiyata şiir yazarak başlamış

Dickens edebiyata şiir yazarak başlamış

David Copperfield ve İki Şehrin Hikâyesi gibi önemli romanların yazarı Charles Dickens’ın, çok genç yaşında âşık olduğu Maria Beadnell için şiirler yazarak edebiyata ilk adımı attığı ortaya çıktı.

1830’da, 18 yaşında iken 20 yaşındaki genç kızın peşinden umutsuz bir aşkla üç yıl koşturan Dickens, daha sonra âşık olduğu kadını, roman kahramanı olarak da kullanmış. Dickens’ın Maria Beadnell’ın kişisel albümünden çıkan erken dönem aşk mektupları, Londra’daki Charles Dickens Müzesi’nde sergileniyor.

Dickens, David Copperfield’daki Dora Spenlow karakteri ile Little Dorritt’de yazdığı Flora Finching karakterlerini, genç yaşta âşık olduğu kadını her zaman hatırlamak için yazmış.

Dickens’ın gençliğinde yazdığı aşk mektuplarında ise Maria Beadnell’ın adı, akrostişle ortaya çıkıyor. Aşkına kavuşmayı başaramayan Dickens, başarılı bir yazar olarak yıllar sonra onu yeniden görmeyi başarmış. Fakat Dickens, buluşmadan önce Beadnell’ın artık eskisi gibi olmadığı yönündeki bütün uyarılara rağmen, 1855’deki bu buluşmadan hayal kırıklığı ile ayrılmış.

Buluşma ile ilgili Devonshire Dükü’nün danışmanlarından birine yazdığı mektupta, Beadnell’i “şişman” bulduğunu ifade etmiş.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.