Dallas’ın J.R’ı öldü

Dallas’ın J.R’ı öldü

Dallas dizisindeki rolü ile Türkiye’de milyonların nefretini kazanan ünlü oyuncu J.R. Ewing, asıl adı ile Larry Hagman, 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. 1980’lerde Türkiye’de milyonları ekran başına bağlayan Dallas dizisi ile ünlenen Hagman’ın dün öldüğü açıklandı.

Amerika’da TNT televizyon kanalında tekrar yeni bölümleri çekilen Dallas dizisi ile gündeme gelen Hagman’ın kansere yenik düştüğü kaydedildi.

Hagman’ın ailesi tarafından yapılan basın açıklamasında ünlü oyuncunun tüm aile fertlerinin Şükran Günü vesilesi ile biraraya geldiği bir dönemde hayata gözlerini yumduğuna dikkat çekildi. Açıklamada ayrıca Hagman’ın huzur içinde ve arzu ettiği şekilde öldüğü kaydedildi.

J.R. Ewing karekteri ile yalnızca Türkiye’de değil başta Amerika olmak üzere İngiltere, İrlanda, Amlanya, Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinde de büyük ün yapan Hagman, geçen yıl USA Today gazetesine verdiği mülakatta, ‘‘Kötü adam tiplemesi oynamak çok keyifli’’ demişti.

Yine aynı röportajda Hagman, ‘‘İnsanların neden J.R. sevdiğini hala anlamış değilim. Üstelik bu sevgi sadece Amerika’da değil neredeyse dünyanın hemen her yerinde’’ diye oynadığı karekterin belki de gelmiş geçmiş en ünlü isme dönüştüğüne dikkat çekmişti.

1978-1991 yılları arasında gösterilen Dallas dizisi ismini aldığı şehrin Texan bölgesinde çekilmişti. 1931 yılında Texas eyaletinin Forth Worth yerleşkesinde doğan Hagman, avukat bir baba ile Broadway şovlarında rol almış artis bir annenin oğluydu. Aşırı alkol ve sigara kullanımı nedeniyle Hagman’a 1995 yılında karaciğer nakli yapılmıştı. ‘‘I Dream of Jeannie’’ (1965-70) komedi dizisi dışında Oliver Stone’nun çektiği ‘Nixon’ (1995) ile Mike Nichols’un ‘Primary’ (1998) filmlerinde de rol almıştı.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.