Clooney Oscar için Akademi’yi suçladı

Clooney Oscar için Akademi’yi suçladı

Oscar ödüllerinde oyunculuk dalında adayları hiçbirinin Latin Amerikalı ve siyahi olmaması nedeniyle yaşanan tartışmaya ünlü oyuncu George Clooney de katıldı.

Clooney yaşananlardan Akademi’yi sorumlu tutarak, “Akademi’nin geldiği nokta çok yanlış” dedi. Clooney özellikle azınlıkların filmlerde yeteri kadar yer almadıklarını söyledi.

“Bundan 10 ya da 20 yıl önce azınlıklar filmlerde öne çıkıyordu. 2000’lerde adaylıklarda siyahi oyuncular vardı. Bence şu an yaşananlarda Akademi’nin hatası var” diyen Clooney ayrıca sadece siyahi oyuncular için değil Latin Amerikalı oyuncular için çok daha büyük bir ayrımcılık olduğunu belirtti.

Clooney ayrıca sinema sektöründe sadece ırklar açısından değil kadın oyuncular bakımından da bir sorun olduğunu ve geçmişe göre kadın oyuncuların durumlarının giderek zorlaştığını söyledi.

Ünlü oyuncu, “1930’larda 40 yaşında bir kadın tek başına başrolü üstleniyordu. Şu an bu neredeyse mümkün görünmüyor. Jennifer Lawrence ve Patricia Arquette maaş farklarına dikkat çekti ve biraz gelişme yaşandı” dedi.

Clooney azınlıklara ait oyuncular içinde iyileştirmeler yapılması gerektiğini vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.