Charlie’nin Çikolata Fabrikası’na 50. yıl müjdesi

Charlie’nin Çikolata Fabrikası’na 50. yıl müjdesi

Dünyanın en sevilen çocuk kitaplarından Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nın (Charlie’s Chocolate Factory) 50’inci yılı, özel bir basımla kutlanacak. Roald Dahl tarafından 1964 yılında yazılan kitap, çikolatacı Willy Wonka’nın, çikolata fabrikası içindeki küçük Charlie Bucket’ın maceralarını anlatıyor.

İngiltere’de bulunan yayınevi Penguin, Charlie’nin Çikolata Fabrikası‘nın yeni basımında, kitaptan çıkarılan özel bir bölümün yer alacağını açıkladı. 

Yayıncı tarafından 50 yıl önce çıkarılan bu bölüm, zamanında “İngiliz çocukların ahlakı için zararlı ve yıkıcı” bulunmuş, kitaba dâhil edilmemişti.

Yazarın ölümünden sonra bulunan ve Sir Quentin Blake’in klasikleşmiş çizimleriyle yayımlanacak kayıp bölümün adıysa, Vanilla Fudge Room/ Vanilyalı Şekerleme Odası.

Kitapta başkahraman Charlie dışında, birbirinden farklı dört “kötü huylu” çocuk; Augustus Gloop, Veruca Salt, Violet Beauregarde ve Mike Teavee, yaramazlıkları yüzünden çeşitli şekillerde cezalandırılıyorlardı.

Yayımcılar bu kayıp bölümde iki çocuğun daha olduğunu söylüyor. Charlie’nin Çikolata Fabrikası çıktığında yazar Roald Dahl’a büyük bir ün kazandırmıştı. Charlie and the Great Glass Elevator/ Charlie ve Büyük Cam Asansör adlı bir devam kitabı da kaleme alan yazar seriyi bir üçlemeye tamamlayamadan hayatını yitirmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.