Cannes Film Festivali’nde Fatih Akın’ın filmi için Türk-Alman işbirliği

Cannes Film Festivali’nde Fatih Akın’ın filmi için Türk-Alman işbirliği

Yönetmen Fatih Akın’ın, ”Polluting Paradise (Cenneti Kirletmek)” adlı filminin 65. Cannes Film Festivali’nde yarışma dışı özel gösterimler bölümünde seyirciyle buluşması nedeniyle, festivalde yan yana bulunan Türk ve Alman stantlarında ortak bir kutlama yapıldı.
       
Kutlamaya, iki ülke sinema dünyasının önemli isimleri katıldı. Türkiye’den Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şahin, Marsilya Başkonsolosu Deniz Erdoğan Barım ve Türkiye’nin Paris Kültür ve Turizm Müşaviri Kalbiye Noyan da kutlamada yer alan isimler arasındaydı.
        
Kutlama Akın’ın ”Soul Kitchen” filmindeki Yunan başrol oyuncusu Adam Bousdoukos’un birbirinden renkli parçalarla gösterdiği DJ performansı geceye damgasını vurdu.
        
Akın yakın dostu Yunanlı sanatçıya Dj masasında da destek verirken, türküler, Yunan havaları, rock, tekno müzikleri sinemacıları coşturdu ve eğlence sabah saatlerine kadar sürdü.
        
Filmde yer alan Karadenizli amatör oyuncular, Alman sinemaseverlerle birlikte horon ve halay çekerken, kutlama renkli görüntülere sahne oldu.
        
Ankara Sinema Derneği Başkanı yönetmen Ahmet Boyacıoğlu’nun Türk ve Alman ortak kutlama gecesini düzenlemekte başarı, izleyicilerden tam not aldı.
        
Akın’ın son belgeselinde rol alan amatör oyuncu arkadaşları ve ünlü yönetmenin anne ve babası da kutlamaya katılarak, tebrikleri kabul etti.
        
Alman yapımı 98 dakikalık film, izleyicilerin dün akşam büyük beğenisini topladı.
        
Belgesel filmde Fatih Akın, Trabzon yakınlarındaki Çamburnu köyü halkının 2007 yılında beldelerine kurulan çöp depolama merkezine karşı verdikleri mücadeleyi anlatıyor.
        
Denize çok yakın bir yerde kurulan çöp deposunun insan sağlığına ve çevreye yönelik tehditleri belgeselde ön plana çıkarılırken, yöre sakinlerinin verdiği hukuk mücadelesi gündeme getiriliyor. 2007-2011 çekilen görüntülerden kurgulanan filmde çay üretimi yapılan Çamburnu yöresi halkının, doğal güzellikleriyle ünlü beldelerinin, plansız şekilde yapılan çöp depolama merkezinden mağduriyetleri vurgulanıyor.
        
Fatih Akın, 2007’deki Cannes Film Festivali’nde, ”Yaşamın Kıyısında” filmiyle en iyi senaryo ödülünü almıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.