Cannes afişinde bir efsane

Cannes afişinde bir efsane

Dünyanın en önemli film festivali olan Cannes, 68’inci yılında afişine bir büyük oyuncuyu, Ingrid Bergman’ı taşıyor.

Geçen yıl afişinde Marcello Masroianni’ye yer veren festival, bu yılki afişinde Georges Cukor, Victor Flemming, Alfred Hitchcock, Roberto Rosselini, Jean Renoir, Ingmar Bergman gibi büyük ustaların filmlerinde rol alan İsveç asıllı oyuncunun bir portresini kullanacak.

Bu yıl ayrıca Cannes’da bir ilk yaşanacak. 1991 yılında “Barton Fink”le Altın Palmiye’yi kazanan Joel ve Ethan Coen kardeşler jüri başkanlığı yapacak.

Halen, “Heil Caesar !” adlı bir film çekmekte olan yönetmenler, bu öneriyi sevinçle karşıladıklarını belirterek, “Dünyanın dört bir yanından gelecek filmleri izlemek büyük bir şans bizim için. Kariyerimizin başlangıcından bu yana Cannes bizim için her zaman önemli oldu. Jüri başkanlığı ise bizim için özel bir onur kaynağı. Daha önce hiçbir yerde başkan olmamıştık” dediler.

Coen kardeşler, Altın Palmiye’nin yanısıra, iki kez -1996’da “Barton Fink”, 2001 yılında “The Man Who Was not There” filmleriyle- En İyi Yönetmen, 2013’te de “Inside Llewyn Davis”le Jüri Büyük Ödülünü kazanmışlardı.

2015 yılında sinemanın 120. yaşını kutlayacağını belirten Festival yöneticileri, sinemanın doğumunu iki kardeşe, Louis ve Auguste Lumiere kardeşlere borçlu olduğumuzu belirterek, bu yılki jüri başkanı seçiminde bunu göz önüne aldıklarını söylüyorlar. Cannes’da Altın Palmiye’yi kazanan başka kardeşler de olmuştu : 1976’da Paolo ve Vittorio Taviani, 1998 ve 2005’te Jean-Pierre ve Luc Dardenne kardeşler.

France Cannes Film Festival

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.