Bukowski’den kedileri anlatan kitaplar

Bukowski’den kedileri anlatan kitaplar

Usta yazar Charles Bukowski’nin şimdiye kadar yayınlanmamış çalışmalarından oluşan yeni kitapları yayınlanacak.

Bu gelişmenin sürpriz kısmıysa, kuşları çok sevdiği belirtilen yazarın kitap sayesinde tam bir kedisever olduğunun ortaya çıkması. Öyle ki, Bukowski’nin şu ana dek yayınlanmamış üç eserinin ekseninde kediler yer alıyor.

Piyasaya ardı ardına çıkacak eserlerinden ilki, yazın yaşamını konu eden mektuplarından oluşan eseri Temmuz’da, On Cats/ Kediler Üzerine adlı çalışması da Ekim’de basılacak. Son eseri, On Love/ Aşk Üzerine ise, Şubat 2016’da kitap raflarındaki yerini alacak.

Bukowski’nin Factotum ve Women adlı romanlarında ve aşk üzerine yazdığı, değişik şiirlerinde yer verdiği kediler, yazarın On Cats adlı kitabında da olacak.

Ünlü yazarın “Hepsi benim öğretmenim” diye nitelendirdiği kediler için Bukowski, şöyle diyor “Kendinizi kötü hissederseniz, kedilere bakın, kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Çünkü onlar her şeyi bilir. Ne kadar çok kediniz olursa, ömrünüz o kadar uzar. Bir gün bu gerçek keşfedildiğinde, herkes binlerce kediye sahip olacak ve sonsuza kadar yaşayacak.”

Bukowski’nin son dönem biyografisi niteliğindeki Charles Bukowski: Locked in the Arms of a Crazy Life adlı kitabın yazarı Howard Sounes bu durumu, Bukowski’nin yaşlandıkça kedilere karşı duygusal bağının arttığı şeklinde yorumluyor.

Sounes, Bukowski’nin daha az para kazandığı dönemde, karısı Linda Lee ile varoşlarda, çok sayıda kediyle birlikte yaşadıklarını belirtti. Sounes ayrıca, Bukowski’nin Californiya’daki editörü John Martin’in elinde, daha önce hiç yayınlanmamış Bukowski’ye ait klasörler dolusu şiir, hikâye ve mektup bulunduğunu ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.