Broadway tiyatrolarını her yıl milyonlarca sanatsever seyrediyor

Broadway tiyatrolarını her yıl milyonlarca sanatsever seyrediyor

Amerika’da  faaliyet gösteren özel tiyatrolar geçen yıl 12 milyon sanatseveri ağırladı. Dünyaca ünlü Broadway tiyatrolarının bulunduğu New York’ta geçen yıl bir milyar dolar bilet satıldı. Özel şirketler tarafından hazırlanan şovlar başta Broadway tiyatrolarından olmak üzere, birçok yerde seyircinin karşısına çıkıyor. Amerika’da hizmet veren tiyatroların çoğu özel şirketlerin kendi sermayeleri ile hazırlanırken bunun yanında bazı hayırsever kuruluşlar ise kendi tiyatro şovları için  üyelerinden bağış kabul ediyor. 40 profesyonel tiyatronun ve 500’den fazla sandelyenin olduğu New York’da, şirketler istedikleri şovu istedikleri fiyata pazarlayabiliyorlar.

Actor Equity Dernegi yetkilileri tarafından verilen bilgiye göre Amerika’da özel tiyatroların yanında,topladıkları  bağışlarla şovlarını hazırlayan çok sayıda tiyatronun oldğunu belirtti. Devletin direk olarak herhangi bir tiyatroya destek vermediğini ifade eden yetkililer özel şirketlerin bu konuda çok aktif olduğunu ifade etti.  Yaklaşık 49 bin tiyatro çalışanın üye olduğu dernek, üyelerinin herhangi bir şekilde mağdur edilmesine karşı bütün üyelerin koruyor.

IMG 0983 broadway
Tiyatrolar çok büyük ticari gelir

Amerika’daki  tiyatrolarda geçen yıl yaklaşık olarak bir milyar 81 milyon, 2010 yılında ise bir milyar 37 milyon dolar değerinde bilet satıldı. Broadway tiyatrolarına gösteri hazırlayan şirketler ise bütün masrafları kendileri karşılıyor. Sözkonusu şirketler tiyatroların bütçelerini hazırlarken yatırım yapmak isteyenlerin parasınıda değerlendirebildikleri için zaman zaman yatırım aracı olarakta görülüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.