Batman, olimpiyat ve katliama rağmen yarım milyar dolar sınırını geçti

Batman, olimpiyat ve katliama rağmen yarım milyar dolar sınırını geçti

Batman serisinin son yapımı olan ‘‘Kara Şovalye’nin Yükselişi’’ filmi dünya genelindeki gösterimlerinden elde ettiği gelir toplamı yarım milyar dolar sınırını geçerek 537 milyon dolara ulaştı. Amerika’daki ikinci haftasonu gösteriminde ise Batman 62.1 milyon dolar hasılat elde ederek yine en çok izlenen film olmayı başarıdı.

Colorado eyaletinde bir sinemada ilk hafta gösterime girdiği sırada James Holmes isimli kişinin silahlı saldırısı ile birande sinema severleri şok eden olay sonunda Batman filminin nasıl bir tepki ile karşınalacağı merak konusuydu. Warner Bross yapım şirketi tarafından yaklaşık 250 milyon dolar harcanarak ortaya konan Kara Şovalye’nin Yükselişi, yapımcı şirkete büyük kar getirmeyi başardı. Hollywood.com adlı sitenin verdiği bilet rakamlarına göre Batman, gösterime girdiği günden bugüne kadar Amerika ve Kanada’daki gösteriminden 287.1 milyon dolar hasılat elde etti.

Uzmanlar, Colorado’daki silahlı saldırı sonunda 12 kişinin ölmesi ve 58 insanın da yaralanmasının Batman filmine bugüne kadar yaklaşık 160 milyon dolar zarara neden olduğu görüşünde. Uzmanlar, 20 Temmuz’da yaşanılan kanlı olay sonrasında sinema severler ile Batman serisi meraklıların sinema salonlarına gitmekten çekindiklerini savundu.

Silahlı katliama rağmen son iki haftanın en çok izlenen filmi olamayı başaran Batman, hala gösterimde olan tüm yapımlar içinde en başarılı eser olarak değerlendiriliyor.

Olimpiyatların başlaması, silahlı katliam ile birlikte bu hafta gösterimde olan 12 filme haftasonu maliyeti yaklaşık 127 milyon dolar olu. Box-Office tarafından yapılan açıklamada bu geçen haftasonunun çok durağan olduğu ve geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 26’lık bir gelir kaybı yaşandığını bildirdi. Box-Office ayrıca bu haftasonu ile geçen yılın aynı dönemine oranlar bilet gelirlerinden 126.5 milyon dolarlık düşük gelir elde ediliğini açıkladı.

Batman serisinin ilk yapımı olan ‘‘Batman Başlılyor’’ ile serinin ikinci eseri ‘‘Kara Şovalye’’ den yapımcı firma toplam 1 milyar 370 milyon dolar gelir elde etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.