Banksy’e dişi rakip

Banksy’e dişi rakip

Duvarlara çizdiği resimlerle “Sokak Sanatının Kralı” olarak nitelendirilen İngiliz sanatçı Banksy’ye kadın bir rakip geldi. Yaklaşık üç yıldır gerçek adını saklayarak duvarlara resim yapan kadın sokak sanatçısı Bambi; rapçi Kanye West’in, eşi Kim Kardashian’a düğün hediyesi olarak verdiği çalışmasıyla ünlendi. Bambi, düğünden kısa bir süre önce Kardashian’ı yarı çıplak bir şekilde resmetmişti.

Brad Pitt, Angelina Jolie, Robbie Williams ve Rihanna gibi isimlerin, yıllarca Kuzey Londra sokaklarında polisle köşe kapmaca oynayan Bambi’nin eserleri için sıraya girdiği konuşuluyor.

“Dişi Banksy” olarak nitelendirilen Bambi, ilk defa 2011’de, Camden Town adlı lokalin girişine yaptığı Amy Winehouse çalışmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti. O günden beri kimliğini sır gibi saklayan ve Bambi imzasını kullanan sanatçı, David Beckham ve Kate Moss gibi isimleri resmetmesiyle nam salmıştı.

İlk ses getiren çalışması Amy Winehouse, yerel yönetim tarafından üzeri boyanarak kapatılan sanatçının eserleri, artık vinil kaplamalarla korunuyor ve on binlerce sterline satılıyor.

Bambi, ünlüler dünyasında öylesine büyük bir ün kazandı ki, Lost dizisinin yıldızlarından Michelle Rodriguez sanatçıdan, eski sevgilisi top- model Cara Delevingne’nin portresini yapmasını istedi. Brad Pitt ise sanatçının, Kate Middleton ve Prens William’ın düğününü tasvir ettiği çalışmasına 60 bin sterlin ödemeyi düşünmüştü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.