Arar: ‘Bu dava Iglesias için kara bir sayfa olacak’

Arar: ‘Bu dava Iglesias için kara bir sayfa olacak’

Net Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Merit Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, ünlü şarkıcı Julio Iglesias’ın 2010 yılında KKTC’de vereceği konserin iptalinin ardından, menajerlik şirketinin KKTC aleyhine açtığı davanın düşürülmesiyle ilgili olarak, ”Bu dava Iglesias için kara bir sayfa olacak” değerlendirmesinde bulundu.
        
Konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Washington DC’de önceki gün görülen davadan çıkan sonucun memnuniyet verici olduğunu belirten Arar, sanatın evrensel olduğunu ve siyasetin konunun içine girmemesi gerektiğini vurguladı.
        
”Bu davanın ünlü şarkıcının sanat hayatında kara bir sayfa olacağını” belirten Arar, ”Iglesias’ın KKTC’ye gelmeyeceğini bütün hazırlıklarımızı yaptıktan sonra öğrendik. O gün yaptığım açıklamada sanatın evrensel değerlerinin arasına siyasetin karıştırılmaması gerektiğini belirtmiştim. Ayrıca Rum lobisinin yaptığı haksız uygulamaların sonucunu bir gün göreceklerini de söylemiştim. Bugün adalet tecelli etti” ifadesini kullandı.
        
”Julio Iglesias’ın kariyerine bakıldığında, büyük başarılar görülebileceğini, bu davanın ise ünlü şarkıcının biyografisine kara bir sayfa olarak gireceğini” kaydeden Arar, şöyle devam etti:
        

”Önümüzdeki günlerde Merit Cyrstal Cove’de yapılacak bir konserde en az Julio Iglesias kadar ünlü bir sanatçı olan Enrico Macias’ı izleyeceğiz. Kuzey Kıbrıs’a gelen bütün ünlü sanatçılar aslında doğruyu gören kişilerdir. Bu mahkemenin devamında gelecek başka yaptırımları da hep beraber göreceğiz.”
        
Iglesias, 2010 yılında KKTC’de konser vermesi için Net Holding ile kontrat imzalamış ve bu kontrat sonucunda kendisine 250 bin dolar civarında avans ödenmişti. Ancak konser, Kıbrıs Rum yönetiminin baskıları sonucu iptal edilince, Net Holding de ödediği parayı geri almak için Iglesias’ın menajerlik şirketi International Creative Talent Agency’yi (ICTA), merkezinin bulunduğu ABD’nin Florida eyaletinde dava etmişti.
        
ICTA ise bu parayı ödemek bir yana, Net Holding ve onun alt şirketi Voyager Kıbrıs ile KKTC’ye karşı Washington DC’de dava açmıştı.
        
Mahkeme, önceki gün Iglesias’ın menajerlik şirketi ICTA’nın, konserin verileceği KKTC’deki otelin sahibi Voyager Kıbrıs adlı şirket ve onun şemsiyesi altında olduğu Net Holding ile KKTC’ye karşı açtığı davanın KKTC ile ilgili kısmını düşürmüştü. Yargıç, kararının gerekçesi olarak, davacı şirketin şikayetnamesinin siyasi olduğuna, bu davanın KKTC ile bir alakası bulunmadığına ve bunun bir kontrat davası olduğuna hükmetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.