Angelina Jolie Saraybosna’nın fahri vatandaşı ilan edildi

Angelina Jolie Saraybosna’nın fahri vatandaşı ilan edildi

Ünlü Amerikalı oyuncu Angelina Jolie, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’nın fahri vatandaşı ilan edildi.

Saraybosna Kantonu Meclisi’nin bugünkü toplantısında, Jolie’nin Saraybosna ve Bosna Hersek halkının savaş zamanında yaşadığı acıların yansıtılması için gösterdiği çabalardan dolayı Saraybosna’nın fahri vatandaşı ilan edilmesi için karar alındığı bildirildi.

Saraybosna Kanton Meclisince yapılan yazılı açıklamada, 14 Şubat’ta Saraybosna’da galası yapılan Jolie’nin yönetmenliğini üstlendiği ilk eseri olan ”Kan ve Bal Ülkesinde” adlı filminde, Bosna Hersek’teki insanların savaşta yaşadıklarına değindiği, buradaki insanların acılarının anlatılmasına yönelik çaba sarf ettiği kaydedildi.

”Kan ve Bal Ülkesinde” adlı film, Bosna savaşı sırasında Boşnak kız Ayla’nın, savaş öncesinde aşk yaşadığı Sırp asker Daniyel’in başında bulunduğu toplama kampına düşmesinin ardından yaşananları anlatıyor. Jolie’nin ilk yönetmenlik deneyimi olan filmin çekimleri sırasında, ”tecavüzcüsüne aşık olan Boşnak kadının hikayesinin anlatıldığı” iddiasıyla Bosnalı Savaş Mağduru Kadınlar Derneği tepki göstermişti. Ancak daha sonra filmde böyle bir konunun işlenmediği belirtilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.