Amerika’ya kaçırılan Satsneferu Heykeli’nin iadesi için kampanya başlatıldı

Amerika’ya kaçırılan Satsneferu Heykeli’nin iadesi için kampanya başlatıldı

Adana’nın Tepebağ Mahallesi’nde 1882 yılında bulunan ve Amerika’ya kaçırılan Satsneferu Heykeli’nin iade edilmesi için başlatılan kampanyaya ilk imzayı Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz attı.

set13 Kare Sanat Festivali’nin iki temasından birini oluşturan “Heykelimi İstiyorum” kampanyasına ilk katılan Zihni Aldırmaz oldu.

1882 yılında şimdi Tepebağ Ortaokulu olarak bilinen binanın temel kazıları sırasında bulunan ve misyonerler tarafından patates çuvalı içinde Amerika’ya getirilen yaklaşık 4 bin yıllık Hemşire Satsneferu Heykeli’nin Türkiye’ye iadesi için 13 Kare Sanat Festivali etkinlikleri çerçevesinde imza kampanyası başlatıldı.

Kampanyaya ilk imzayı Turhan Selçuk’un “Söz Çizginin” karikatür sergisinin yer aldığı Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuayesi’nde Zihni Aldırmaz attı. Ardından Yazar Firuzan, Fotoğraf Sanatçısı Özcan Ağaolu imza atarak, kampanyaya destek verdiler.
İmza kampanyası ile kamuoyu oluşturmak ve halen New York Metropolitan Müzesi’nde sergilenen Hemşire Satsneferu Heykeli’nin ait olduğu yere, Türkiye’ye getirilmesi hedefleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.