Amerika’nın ‘Müslüm Baba’sı da Obama dedi

Amerika’nın ‘Müslüm Baba’sı da Obama dedi

ABD’de yaşayan Türkler arasında, ‘‘Amerika’nın Müslüm Babası’’ diye adlandırılan Rock müziğinin yaşayan efsanelerinden Bruce Springsteen, yayınladığı mektup ile seçimlerde Başkan Barack Obama’yı desteklediğini açıkladı. Springsteen 2008 yılında da Obama’ya destek verirken 2004 senesinde de yine Demokrat Parti’nin başkan adayı olan John Kerry’e oy vereceğini söylemişti.

Demokrat kimliği ile tanınan efsanevi müzisyen Springsteen’in 6 Kasım’daki başkanlık seçimlerinde kimseyi desteklemeyeceği öngörülüyordu. Ünlü sanatçı ağustos sonunda New York’ta verdiği konserinde politikacılar için; ‘‘Siz ne kadar iyi şey yapıyorsanız onlar tüketiyor’’ diye eleştirmişti.

1018-BRUCE-VERTICAL-sized.jpg full 238Ünlü sanatçının fikrinin değiştirmesinde en büyük etkenin anketlerde Obama ile Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney’in başa baş görünmeleri sebep gösteriliyor. Springsteen Obama’ya destek mektubunda; ‘‘Bu seçim diğerlerinden farklı çünkü Başkan Obama’nın dört yıllık bir deneyimi var. İlk seçildiğinde tüm topluma büyük umutlar vaat etmiş ve beklentilerin yükselmesine neden olmuştu. Önceki yönetim (Obama’dan önceki) ekonomik bir koas geride bıraktı ve muhalefette iş yapılmaması için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdi, ve bugünlere çok zor şartlarda gelinildi’’ dedi.

Ünlü sanatçı mektubunda son olarak şunları yazdı; ‘‘Bence Başkan Obama en iyi seçenek ve bizleri doğru olan yola götürüyor. Çok zor zamanlardan geçiyoruz. Adalet, eşitlik ve gerçek özgürklüklerde kazanımlar hızlı ve aynı anda elde edilemiyor. Genellikle bunlar çok yavaş ilerliyor, onca zaman geçmesine karşın bu değerler malesef sadece santim santim yol katedebiliyor’’ diye fikirlerini paylaştı.

  Preferences   Preferences   Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.