Amerika’nın en ünlü ressamının ölümü sevenlerini yasa boğdu

Amerika’nın en ünlü ressamının ölümü sevenlerini yasa boğdu

Her 20 Amerikalı’dan birinin evinde eseri bulunan ünlü ressam Thomas Kinkade’nin ani ölümü sevenlerini yasa boğdu.

Henüz 54 yaşında iken hayata gözlerini yuman ünlü ressamın ölüm nedeni doğal sebepler olduğu kaydedildi. Ailesi tarafından yapılan yazılı açıklamada cuma günü yaşamını yitiren Thomas Kinkade’nin ani ölümünün kendilerini şoke ettiği belirtildi. Aile, Thomas’ın ölümünden önce herhangi bir rahatsızlığının da bulunmadığını bildirdi.

‘‘Işığın ressamı’’ olarak ün yapan ve Amerika’nın en tanınmış ressamı olan Kinkade, California’daki evinde yaşamını yitirmesi sanat camiasında da üzüntü ile karşılandı. Yağlıboya tabloları ile oldukça sevilen ve popüler olan Kinkade, doğal ortamdaki gün ışığını tuvale en usta şekilde taşıyan sanatçı olarak tanınıyordu. Sanatçı 2002 yılında verdiği bir mülakatında eserlerinde ışığı ana tema olarak kullanmasını, ‘‘Umut ışıklarını yitirmeye başlamış insanların kalplerine biraz olsun aydınlık nakşetmeye çalışıyorum’’ demişti.

Sanatçının eserleri Amerika genelinde kendi şirketini kuruncaya kadar 4 bin 500 galeride yılda 125 milyon dolar üzerinde satış yapıyordu. Kinkade’nin eserleri birkaç yüz dolardan başlayıp onbinlerce dolara kadar alıcı buluyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.