Amerikalı müzik grubu konser vermek için Kuzey Kore’ye gidiyor

Amerikalı müzik grubu konser vermek için Kuzey Kore’ye gidiyor

Georgia eyalatinin Atlanta şehrinden 150 kişilik bir müzik grubu, bahar festivalleri kapsamında bir dizi konser vermek üzere Kuzey Kore’ye gidiyor. ‘Sons of Jubal’ isimli grup, çarşamba günü başlayan Bahar Kardeşlik ve Sanat Festivali isimli etkinlikte sahne alacak. Festival 19 Nisan’a kadar devam edecek. Açıklamaya göre kültürlerarası değişim programını Atlanta merkezli Global Resource Services isimli kurum organize ediyor.

“Festivalin teması kardeşlik.” diyen Global Resource Services başkanı Robert Springs  “Ülkelerimiz arasındaki uzlaşmazlıklar dikkate alındığında biz her zaman vatandaşlar – devletler değil vatandaşlar – arası birebir iyiniyet ilişkileri kurulmasının iyi bir şey olduğunu düşündük” diye konuştu.

Festival sene boyunca dünyanın 60’a yakın ülkesinden 600-800 arasında sanatçı ağırlıyor.

Gezi, Kuzey Kore yetkililerin açıklamasına göre Çarşamba günü uzaya yeni bir uydu göndermek üzere hazırlanmasının üzerine geldi. ABD, Japonya ve İngiltere gibi ülkeler fırlatılacak olan uydunun provakasyon oluşturacağını ve Kuzey Kore’nin nükleer silah çalışmalarını engelleyen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararını ihlal edeceğini açıkladı.

Global Resource Services isimli organizasyon bu seneyle birlikte dördüncü defa Kuzey Kore’de düzenlenen bir festivale müzisyen göndermiş olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.