Amerika’daki en geniş Türk  sineması retrospektifi bu hafta başlıyor

Amerika’daki en geniş Türk sineması retrospektifi bu hafta başlıyor

Amerika’da bugüne kadar gerçekleşen en geniş Türkiye sineması retrospektifi ‘‘Aradaki Mekan: Türkiye Sineması Panoraması’’ bu hafta New York’ta başlıyor.

Program kapsamında 1950’lerden bugüne kadar çeşitli ödüller kazanmış 29 film, 27 Nisan 10 Mayıs tarihleri arasında sinema severlerle buluşacak. Yine program kapsamında Raşit Çelikezer, Fatih Özgüven, Zeynep Dadak, Ali Özgentürk, Yeşim Ustaoğlu’nun da katılacağı ‘‘Türkiye’de Sinemanın Yörüngesi’’ başlıklı 29 Nisan’da bir de panel düzenlenecek.
Amerikan-Türk Cemiyeti’ne (ATS) bağlı Moon and Stars Project ile Lincoln Film Cemiyeti Merkezi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen sinema şöleni yönetmen Çelikezer’in 27 Nisan’da ‘Can’ filmi ile buluşurken usta yönetmende sinema severlerin sorularını yanıtlayacak. Program 10 Mayıs’da Özcan Alper’in ‘Gelecek Uzun Sürer’ filmi ile son bulacak.

New York’ta iki hafta süre ile Türk sinemasının seçkin eserlerini sanat severler ile buluşturacak festivalde usta yönetmen Atıf Yılmazdan, ‘Ah Güzel Istanbul (1966), Yıllanların Öcü (1962), Susuz Yaz (1964), Selvi Boylum Al Yazmalım (1977)  filmleri gösterilecek. Yine programda, Türk sinemasının ‘Çirkin Kralı’ lakaplı Yılmaz Güney de üç filmi ile yer alacak. Bu filmler, Umut (1970), Ağıt (1971) ile  Yol (1982) olacak. Diğer filmler ise şöyle; Hazal, İç Arkadaş,  Benim Sinemalarım, Uçurtmayı Vurmasınlar, Tabutta Rövaşata,  Anayurt Oteli, Gizli Yüz ile son yılların Türk sinemasında en fazla ödüllü yönetmeni Nuri Bilge Ceylan’ın İklimler eseri yer alacak.

Program ile ilgili detaylı bilgi arzu edenler aşağıdaki adresden elde edebilir.
www.maspny.org

www.filmlinc.com/films/series/the-space-between-a-panorama-of-turkish-cinema

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.