Altın Remi ödülü Seren Şahin’in

Altın Remi ödülü Seren Şahin’in

Still Leben adlı filmi ABD’de Altın Remi ödülüne layık görülen oyuncu ve yapımcı Seren Şahin bu ödülü olan ilk Türk olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

ABD’de 10-19 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48’inci WorldFest-Houston Uluslararası Film Festivali’nde Almanya’da yaşayan Türk kökenli oyuncu ve yapımcı Seren Şahin’in hem rol aldığı, hem de yapımcılığını üstlendiği, 2014 yapımı film Still Leben, Altın Remi ödülüne layık görüldü.

Ödülle ilgili konuşan Şahin, “1961’den beri verilen ödül tamamen bağımsız yapımlara adanmış tek film festivali ve daha önce Steven Spielberg, George Lucas, Oliver Stone, David Lynch, Coen Kardeşler ve Francis Ford Coppola gibi pek çok ünlü yönetmene ilk ödüllerini veren festival. Bu ödülü alan İlk Türk olmaktan çok mutluyum. Still Leben filmi ayrıca Mayıs 2015’de ABD’nin Uluslararası Maryland Film Festivali’nde ve Hindistan’ın Dada Saheb Phalke Film Festivali’ndeki seçkide yer alacak” dedi.

Yönetmen Kai Sitter’in Still Leben adlı filmi dünyadan ve hayattan vazgeçen bir adamın hikâyesini konu alıyor. Dönüşü olmayan uzun bir yolculuğa çıkan adam son dileğinin gerçekleşmesi için internet üzerinden bir kişi ile tanışır ve olaylar gelişir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.