Altın Palmiye’nin adayları belli oldu

Altın Palmiye’nin adayları belli oldu

Berlin ve Venedik ile birlikte sinema dünyasının en önemli buluşmalarından Cannes Film Festivali’nin bu yılki yarışma filmleri açıklandı.


15-26 Mayıs arasında yapılacak 66. Cannes Film Festivali’nin seçkisi yine usta yönetmenler ile ‘yıldız’ isimlerin birleşiminden oluşuyor. En iyi filme Altın Palmiye ödülünün verildiği yarışmada aralarında Roman Polanski, Steven Soderbergh, Asghar Farhadi, Coen Kardeşler, Takashi Miike ve François Ozon gibi usta yönetmenlerin son filmlerinin de olduğu 19 yapım yarışacak. Avustralyalı yönetmen Baz Luhrmann imzalı, Leonardo DiCaprio ile Carrey Mulligan’ın başrolde yer aldığı ‘Muhteşem Gatsby / The Great Gatsby’ filminin gösterimi ile açılış yapacak festivalin bu yılki jüri başkanı Steven Spielberg. Ayrıca Semih Kaplanoğlu, Jane Campion’un başkanlık ettiği Cinefondation jürisinde yer alıyor. Ana yarışma dışında, festivalin en önemli bölümü olan ‘Belirli Bir Bakış / Un Certain Regard’da ise aralarında Sofia Coppola, Muhammed Rasulof ve Hany Abu-Assad gibi yönetmenlerin filmlerinin yer aldığı 14 yapım yarışacak. Festival, 26 Mayıs’ta Jarome Salle’nin ‘Zulu’ filminin gösterimiyle sona erecek.


-66. Cannes Film Festivali Yarışma Filmleri-


Only God Forgives / Sadece Tanrı Affeder (Nicolas Winding Refn) Borgman (Alex Van Warmerdam) La Grande Bellezza / Muhteşem Güzellik (Paolo Sorrentino) Behind the Candelabra / Şamdanın Arkasında (Steven Soderbergh) The Immigrant / Göçmen (James Gray) Le Passe / Geçmiş (Asghar Farhadi) La Venua a la Fourrure / Kürklü Venüs (Roman Polanski) Nebraska (Alexander Payne) Jeune & Jolie (François Ozon) Wara No Tate / Straw Shield (Takashi Miike) La Vie D’Adele / Adele’in Hayatı (Abdüllatif Keşiş) Soshite Chichi Ni Naru/ Baba Gibi Oğul Gibi (Kore-eda Hirokazu) Tian Zhu Ding (Jia Zhangke) Grisgris (Muhammed Salih Harun) Heli (Amat Escalante) Jimmy P. (Arnaud Desplechi) Michael Kohlhaas (Arnaud Despallieres) Inside Llewyn Davis (Coen Kardeşler) Un Chateau en Italie / İtalya’da Bir Şato (Valeria Bruni-Tedeschi)

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.