ABD’de BARAKKA yükselişte

ABD’de BARAKKA yükselişte

Ekim ayı başında ABD’de ilk albümü “Uzaklardan” ile müzik severlerin karşısına çıkan rock grubu BARAKKA, gösterilen ilgiden memnun ama fazlası gerekli.

Philadelphia’lı Türkçe Folk Rock grubu BARAKKA’nın ilk albümü “Uzaklardan” Itunes, CDBaby, Reverbnation ve barakkamusic.com’ da satışa sunuldu. Albümde savaş karşıtı “Ağıt, ” sistemin insan ruhunu nasıl zorladığını sorgulayan ” Kayıp,”bir ayrılık hikayesi olan “Son,” grubun simdilik tek Ingilizce şarkısı olan ” Hit & Run” ayrıca BARAKKA’nın farklı yorumuyla “Hey Onbeşli” de bulunuyor.

Grup, Türkçe sözlü Rock müzik yapması ve sarkılarında ud,cümbüş , cura, bağlama, darbuka, djembe ve davul gibi Anadolu’ya ve Orta Doğu’ya ait enstrumanlar bulundurması ile ABD’ de müzik yapan gruplar arasında eşsiz bir yer yakalamış. Şimdilerdeki hedefleri ise ilk albümlerinin tanıtımını iyi yapıp bu Orta Doğu motifleriyle bezenmiş Türkçe sözlü müziği önce Amerika’ya sonra tüm dünyaya tanıtabilmek.

BARIS

Grubun solisti Barış Kaya, “Shakira’nın en çok satan ve tanınmasına neden olan albümü tamamen İspanyolca idi, ‘Rammstein’ adlı Alman metal grubu, geçen sene ABD’ yi turladı, en büyük salonlarda çaldı, grubun neredeyse bütün şarkıları Almanca.” diyerek Türkçe sözlü müzik yapmaktan niçin vazgeçmediğini anlatıyor. Ancak ilerdeki günlerde grup çalışmalarında İngilizce parçalara da yer vereceklerini de sözlerine ekliyor.

Henüz on gün önce albümlerinin ilk şarkısı Ağıt’a ilk klibini yapan BARAKKA bir Kickstarter kampanyası başlatarak da albümlerinin kısa sürede dikkat çekmesi için çabalıyor.

Kickstarter , projeleri olan ancak finansal sıkıntılar çeken sanatçılar için açılmış bir yardım fonu web sitesi. Sanatçı, bu siteye projesinin sunumunu yapıyor ve kabul edilirse, Kickstart sanatçıyı destek için kısa süreli bir yardım kampanyası başlatıyor.

Zaman Amerika’ya konuşan BARAKKA’nın solisti Barış Kaya, “biz BARAKKA olarak, kendi projemizde, 5 dolardan başlayıp 1500 dolara kadar bir çok , farklı hediye hazırladık. Tabi ki, bize yardım edeceklere ne kadar hediye versek, tesekkür etsek az. Ancak , bize destek olanlar için özel bir seyler hazırlamak istedik. Bunların hepsini BARAKKA’ nın Kickstarter proje sayfasında görebilirsiniz. Amacımız, Kickstart’da 60 gün içinde 4000 dolara ulaşabilmek.” diyor.

BARAKKA’nın yaptığı müziği dinlemek ve gruba destek vermek isteyenler

http://www.kickstarter.com/projects/1808669917/barakka-first-music-video-production linkinden faydalanabilir.

Ayrıca albüm https://itunes.apple.com/us/album/uzaklardan/id571105321? adesinden satın alınabilir.

BARAKKA 2

BARAKKA’nın öyküsü

Grubun kurucusu Barış Kaya Philadelphia’ya taşındığı yıl, 2005’de , Philadelphia’daki bir Türk restorantında Türk ve Orta Doğu folk müziği çalan Ermeni asıllı Roger Mgrdichian ve Lübnan asıllı Joseph Tayoun ile tanışıyor ve Barış Roger ve Joseph ile akustik folk konserler vermeye başlıyorlar. Elektrogitar, akustik gitarlar ve udu müziklerinde uyum içinde kulanan grup, yaptıkları kaliteli ve farklı müzikle dikkat çekmelerinin yanı sıra, farklı kültürlerden ve özellikle birbiriyle politik problemler yaşan ülkelerden gelmelerine rağmen müziğin evrenselliğinde buluşup uyumla çalışmaları ile de farklı kültürlere ve sanatlara meraklı Amerikalılar tarafından takdir ve ilgiyle karşılanıyorlar.

Megadeth’in eski davulcusu Nick Menzanın gruplarına katılmasının ardından BARAKKA savaş karşıtı şarkıları “Ağıt” ın demo kaydını yapıyorlar ve şarkı Myspace’ te büyük ilgi görüyor ardindan enstürmantal ” Broken Hopes” da Myspace’te ilgiyle karşılanıyor.

2008’de gruba klavye ve efektlerde Billy Tayoun ardından Ermeni asıllı Chris Marashlian ve ünlü R&B grubu Boyz II Men’in eski davulcusu , Brezila perkusyon ustası Jim Hamilton da katılıyor. Barakka, Philadelphia ve çevresinde çeşitli uluslarası festivallerde, kulüplerde konserler vermeye başlıyor. Hatta Philadelphia 76’ers- Orlando Magic NBA maçı öncesi Philadelphia Wells Fargo da yaklaşık 20 bin kişiye konser veriyor ve çok beğeniliyorlar.

2011’de çalışmaları devam eden albumün mixlerini, Grammy ödüllü Tim Sonnafeld yapıyor. 2012′ de albümün mastering’ini daha once Megadeth, Poison, Tom Patty ve Kiss gibi grupların masteringini de yapmış olan Grammy ödüllü Evren Göknar tarafından gerçekleştiriliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.