ABD Ulusal Film Eleştirmenleri’nin seçimi Godard

ABD Ulusal Film Eleştirmenleri’nin seçimi Godard

Oscar yolculuğunda, kısaca köprüden önce son çıkış olarak nam salan ABD Ulusal Film Eleştirmenleri Birliği, Fransız Yönetmen Jean-Luc Godard’ın üç boyutlu teknikle çektiği filmi Goodbye to Language’i, 2014’ün En İyi Filmi seçti.

Bu yılki Oscar Ödüllerinin En İyi Film, Senaryo ve Yönetmen dallarında en güçlü adayı olarak gösterilen Boyhood’un yönetmeni Richard Linklater, En İyi Yönetmen seçilirken, Edward Snowden’ın gerçek hikâyesini anlatan Citizenfour e En İyi Belgesel Ödülü’nün sahibi oldu.

Oscar’lı Fransız oyuncu Marion Cotillard, The Immigrant’daki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülüne değer görülürken, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü, eleştirmenlerce kariyerinin en iyi performansını sergilediği filmi Boyhood’la Patricia Arquette’in oldu.

Evli bir kadın, bekâr bir adam ve başıboş bir köpek arasındaki karmaşık bir hikâyeyi anlatan Goodbye to Language, özellikle 11 Ocak’ta düzenlenecek Altın Küre Ödüllerinde özellikle En İyi Film ve En İyi Yönetmen dallarında aday gösterilmemişti.

ABD Ulusal Film Eleştirmenleri Birliği, En İyi Film kategorisinde ödül verdikleri filmin, Altın Küre komitesi tarafından hak ettiği değeri görmemesini kınadıklarını açıkladı.

Serseri Aşıklar Her şey Yolunda Aşka Övgü yapımların 84 yaşındaki Fransız-İsviçre asıllı Jean-Luc Godard, klasikleşmiş filmleriyle dünyanın en çok alkış alan ve takdir edilen yönetmenlerinden biri olarak gösteriliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.