2014 Writers Guild Ödülleri sahiplerini buldu

2014 Writers Guild Ödülleri sahiplerini buldu

66. Writers Guild Ödülleri cumartesi akşamı New York ve Los Angeles’ta aynı anda gerçekleşen törenlerde sahiplerini buldu.

Törende Bill Ray Sony yapımı Captain Phillips filmiyle En İyi Uyarlama Senaryo ödülünü alırken Spike Jonze ise geçtiğimiz ay Golden Globe ödülünü alan Warner Bros yapımı ‘Her’ ile En İyi Orjinal Senaryo ödülünü aldı. Sarah Polley’in Oscar’da belgesel dalında aday olamayan ‘Stories We Tell’ filmi ise En İyi Belgesel Senaryosu ödülünün sahibi oldu.

Televizyon kategorisinde ise, ‘Breaking Bad’ hem En İyi Drama Dizisi hem de ikinci kez En İyi Episodik Drama ödüllerini aldı.  ‘House of Cards’ da en iyi yeni dizi ödülünü alan yapım oldu. ‘Veep’ ise En İyi Komedi Dizisi ödülüne layık görüldü.

Gecenin en büyük sürprizi ‘Captain Phillips’ ile Billy Ray’in ‘The Wolf of Wall Street’in senaristi Terence Winter gibi güçlü rakiplerinin önüne geçerek En İyi Uyarlama Senaryo ödülünü alması oldu.  Ray ödülün kendisine verilmesi karşısında son derece mütevazi bir şekilde “Ödülü Captain Phillips’in hikayesi kazandı, ben sadece oturup yazdım.” dedi.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.