Los Angeles’ta meclis üyesinin ırkçı ifadelerinin sızması sonrası yaşanan siyasi depremin etkileri

Los Angeles’ta meclis üyesinin ırkçı ifadelerinin sızması sonrası yaşanan siyasi depremin etkileri

Los Angeles’ta siyasi güç paylaşımı hakkında ırkçı görüşler dile getiren dört Latin liderin sızdırılan kasetinin şehri sarsması ve belediye meclisi başkanının istifasına yol açmasından haftalar sonra, yankılar henüz bitmedi.

San Francisco merkezli Ethnic Media Service’nin düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Siyahi, Latin- Yerli yazarlar ve topluluk aktivistleri, skandalın etkisi ve şehrin çıkmazın ötesine nasıl geçebileceği hakkında konuştu.

30 yıl önce Venezuela’dan Los Angeles’a göç eden tecrübeli muhabir Pilar Marrero, “İki hafta önce Los Angeles’ı sallayan ses, şehri tanıyanlar için gerçekten acı verici” olarak niteledi. Burası, 200’den fazla dil konuşan ve insanların her gün etnik ve ırksal olarak evlendikleri ve birbirleriyle arkadaş oldukları çok kültürlü bir şehir” dedi.

18 Ekim 2021’de meclis üyeleri Nury Martinez, Gil Cedillo ve Kevin de Leon bir saatten fazla bir süre LA County İşçi Federasyonu başkanı Ron Herrera ile bir araya geldi. Los Angeles’ın en önde gelen Latin liderleri arasındaki bu konuşma, Latino temsilini artırmak için bölgelerin yeniden çizilmesi etrafında dönüyordu. Latinler şehrin nüfusunun yarısından fazlasını oluşturuyor ama belediye meclisindeki on beş sandalyeden sadece üçüne sahipler.

Ancak toplantının sızdırılmış bir kaydı, Siyah, Yerli, Yahudi, Ermeni ve geylere karşı yapılan aşağılayıcı ve ırkçı ifadelerin yanı sıra rakiplerin serbestçe aşağılandığını ortaya çıkardı.

Richard Rodriguez, hayatının çoğunu Kaliforniya’da geçirmiş ödüllü bir denemeci ve yazardır. “Çok ırklı şehri tarif ediyorlardı ama nefret dolu ve karanlık bir şekilde” şeklinde konuştu. “Ülkenin Alabama ve Louisiana gibi eyaletlere ve beyaz Cumhuriyetçilerin Siyah oyu marjinalleştirme girişimlerine takıntılı olduğu bir zamanda, bana Los Angeles ulusal politikamızdaki en kötü dürtüyü taklit ediyor gibi geldi.”

Onlarca yıldır LA’nın farklı Siyah topluluklarını etkileyen olayları ele alan Siyahi bir yazar olan yazar ve denemeci Erin Aubry-Kaplan için, konuşmanın merkezindeki “siyasi toprak kapma”, “’Biz değiliz” dilinden daha az şok ediciydi. falanla birlikte olacak. Siyahlarla birlikteler. En alttalar.”

Kaplan, LA Havaalanı yakınlarındaki Siyahlar ve Latinler’in işçi sınıfı bir banliyösü olan Inglewood’da yaşıyor. Babası Larry Aubrey, 1942’de Louisiana’dan Los Angeles’a geldi ve South Central’da çoğunlukla beyaz öğrencilerle liseye gitti ve burada kendini Meksikalı olarak tanıttı.

Aubrey-Kaplan büyürken bir topluluk organizatörüydü. O zaman bile, Latinler Siyahları yerinden etmeye başlıyordu ve ona Latin göçmenlerle köprüler kurmanın hayatta kalmaları için gerekli olduğunu öğretti. Siyahlar şu anda LA nüfusunun sadece %9’unu oluşturuyor.

Aubrey-Kaplan, komşusunun El Salvador’dan olduğunu belirterek, “Bence Latinler, yanlarında yaşadıkları için Siyah insanlarla özel bir ilişkiye sahipler” dedi.

“Onlarca, nesiller boyunca bu yakınlık, ortak yaşam alanı, ortak kültür var. Bu, siyasi eşitliğe dönüşmez, sanırım, ama inanmak isteyeceğiniz çok özel bir tür deneyim var… ortak bir vizyona ve ortak gündeme.”

Rodriguez gibi, Aubry-Kaplan da hatalı konsey üyelerinin siyasete gerici bir bakış açısına sahip olduklarını söyledi ve bağımsız bir yeniden bölgelendirme komisyonu olması gerektiğini, ancak konsey tarafından atanmamasını istedi. “Bir konsey üyesi tarafından atanan arkadaşlarınız olduğunda, o konsey üyesine ve o konsey üyesinin ne istediğine bağlıdırlar. Bu sadece vekaleten meclis.”

Yazar, sosyal eleştirmen ve LA’nın marjinalleşmiş topluluklarının savunucusu Jasmyne Cannick, siyahilerin yerinden edilmesinin onlarca yıldır bir sorun olduğunu, ancak bir Angelinos’un bu kadar fazla konuşmadığını söyledi.

“Bu şehirde kalmak ve çoğumuzun yaptığı gibi Siyah uçuşuna katılmak zorunda kalmamak ve şehri terk etmek zorunda kalmamak için mücadele ettim çünkü bu çok siyah karşıtı bir şehir… O yüzden çok ama çok üzüldüm. seviye,” dedi Cannick.

Üzgün ​​ama şaşırmadım. Cannick birçok şapka takıyor. Demokrat Parti delegesi, gazeteci ve LA Kent Konseyi başkanının özel asistanıydı.

“Belediye binasında ırkçı ve bağnaz görüşlere sahip insanlar olduğunu geçmiş etkileşimlerden zaten biliyorduk” dedi. Ona göre hepsinin gitmesi gerekiyor. Önemli olan hangi renk olduğunuz değil, seçim bölgenizi ne kadar iyi sunduğunuzdur.

Los Angeles’ın hemen kuzeyindeki Ventura County’deki Mixteco/Indigena Topluluğu Örgütleme Projesi’nin (MICOP) yöneticisi Arcenio López bu temayı yineledi.

“Nasıl bir temsil istiyoruz? Bu Kevin de Leon, Cedillo ve diğerlerinin Latin topluluklarının hak ettiği türden bir liderlik olduğunu düşünmüyorum… Yerli topluluklar da dahil olmak üzere diğer topluluklara baskı yapıyorlar” dedi ve Los Angeles’ın ırk hiyerarşisinin en altında yer alıyor.

López, “LA Kent Konseyi’nde yerli halk yok,” dedi. “LA’daki Yerli göçmen topluluğu çok büyük. Ve merak ediyorum, bu seslerin duyulduğundan ve o seslerin en yakın zamanda olduğundan bilinçli olarak nasıl emin olabiliriz?