Gültan Kışanak ve Fırat Anlı tutuklandı

Gültan Kışanak ve Fırat Anlı tutuklandı

Diyarbakır’da 5 gün önce gözaltına alınan Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı. BDP eski milletvekili Ayla Akat Ata da bugün daha erken saatlerde tutuklanmıştı.

Kışanak, Anlı ve Ata, savcılık sorgusunun ardından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılmıştı.

Diyarbakır’da gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı, dün haklarındaki 5 günlük kısıtlılık kararının kaldırılmasından sonra avukatları ile görüşmüştü.

Avukatlarla yapılan görüşmeden sonra Kışanak ve Anlı, dün gece sabah saatlerine kadar süren ifade vermişti.

Avukat Mehmet Emin Aktar, müvekilleri Kışanak ve Anlı’nın kendi istekleri doğrultusunda ifade verdiklerini belirterek şöyle dedi:
“İsteselerdi ifade vermeyebilirlerdi. Ancak her ikisi de istediği için emniyette ifade verdiler. Sayın Kışanak’ın ifadesini emniyet, Anlı’nın ifadesini ise avukatlar nezaretinde jandarma aldı. İfadelerinde ortaya herhangi somut bir delil ve belge konulmadı, sadece her iki müvekilimize, yaptıkları konuşmalar ile ilgili sorular yöneltildi.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.