Burger King’e ülke değiştirten CEO yalnızca 34 yaşında

Burger King’e ülke değiştirten CEO yalnızca 34 yaşında

Daha düşük vergi ödemek için Kanadalı firma Tim Horton’s adlı kafe ve donut zincirini 11 milyar dolar karşılığında satın alıp merkezini bu ülkeye kaydıracak olan Burger King’in bu kararının altındaki ismin şirketin CEO’su olduğu belirtiliyor.

Daniel Schwartz, Burger King’in henüz çiceği burnunda CEO’su ya da daha açık ifade ile İcra Kurulu Başkanı. Schwartz gibi Burger King’in finans direktörü Joshua Kobza ise yalnızca 28 yaşında. Yine şirketin önemli bir makamında bulunan ve yatırımlarına yön veren Sami Siddiqui de 29 yaşında.

S&P 500 de yer alan şirketler içinde CEO’su en genç olan şirket Facebook. Firmanın hem kurucusu hem de CEO’su olan Mark Zuckerberg 30 yaşında. S&P’ye kayıtlı firmalar içinde en yaşlı CEO ise Berkshire Hathaway’in kurucusu ve sahibi olan 84 yaşındaki Warren Buffett yer alıyor.

Schwartz’ın CEO makamına gelmesinden bugüne kadar Burger King’in hisseleri yüzde 60 yakın değer kazandı. Menüyü basitleştiren ve maliyette tasarrufa giden şirket Schwartz ile en büyük rakibi McDonalds karşısında ciddi kazanım elde ettiği belirtiliyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.