Hizmet Hareketi’ne yönelik iftiralara El Ezher’den sert tepki

Hizmet Hareketi’ne yönelik iftiralara El Ezher’den sert tepki

Dünya’da Ehli Sünnet’in önemli merkezleri arasında gösterilen El-Ezher Üniversitesi ve önde gelen alimleri, Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi’nin son dönemde firak-ı dalle ve terör iftirasına maruz kalmasına sert tepki gösterdi.

El Ezher Üniversitesi’nin tanınan ve Ortadoğu’nun saygın kanaat önderleri arasında gösterilen Prof. Dr. Eşref Saad, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle Olağanüstü Din Şurası’nda aldığı kararlara, “Bana göre Hizmet Hareketini terörle suçlayanların kendileri, teröre bulaşmış kişilerdir” diyerek Hocaefendi ve Hizmet Hareketi’ne destek verdi.

Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi’ne destek açıklamları yapan El-Ezher Alimleri, Ezher kurumu’nun bilgisi dahilinde açıklamalar yaptıklarını belirttiler.

Ayrıca Hocaefendi’nin Arapça’ya çevrilen tüm kitapları Ezher’in onayını aldıktan sonra basım ve dağıtımı yapıldığı aktarıldı. Şimdiye kadar Hocaefendi’nin Arapça’ya tercüme edilen kitaplarından Ehli Sünnet çizgisi dışında bir kelimenin dahi bulunmadığı bizzat Ezher tarafından tescillendiği de eklendi.

Ortadoğu’nun önde gelen Ezherli İslam Alimi Prof. Dr Eşref Saad’in zamanrabic ve turkeytoday’a özel verdiği açıklamalarının tam metni.

BU HAREKET HERKESE GÜVEN VE EMNİYET TELKİN EDEN BARIŞ VE HOŞGÖRÜ HAREKETİDİR

Bazı yolunu şaşırmışlar, değişik hedefleri olup heva ve hevesine uyanlar, Hizmet Hareketi için ‘’terör ve şiddeti yayan terörist bir hareket’’ diyorlar. Tabii bu çok büyük bir yalan ve iftiradır. Konuya nazari olarak bakıldığında, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin kitaplarında toplumun tüm katmanlarına, Müslümanlara, Müslüman olmayanlara, herkese güven verildiğini, baştan sona kitapların barış ve hoşgörü ile dolu olduğu görülür. Bu hareket, herkese güven ve emniyet telkin eden barış ve hoşgörü hareketidir.

Pratiğe bakarak değerlendirelim: Bizim, Mısır’da terörle mücadele ettiğimiz bilinen bir gerçek. Eğer Hizmet Hareketi’nin faaliyetlerinde Mısır’ın en küçük bir şüphesi olsaydı kesinlikle izin verilmezdi. Son zamanlarda Mısır çok zorlu süreçlerden geçti. Ama Hizmet Hareketi Mısır’a ve halkına hizmet etmeye devam etmektedir. Biz Hizmet Hareketi’nden hayırdan başka bir şey görmedik, duymadık.

Hizmet Hareketi, (iddia edilenin) tam tersine, en doğru bir şekilde terörle mücadele ediyor. Teröre sebebiyet veren etkenleri ortadan kaldırıyor. Terör nereden doğuyor? Cahillikten doğuyor ve onlar cahillikle mücadele ediyorlar. Terör fakirlikten doğuyor. Fakirlikle mücadele ediyorlar. Terör ihtilaftan (ayrılık-gayrılıktan) çıkıyor. İhtilafları ortadan kaldırıyorlar. Hizmet Hareketi, teröre ve terör örgütlerinin oluşmasına sebebiyet veren bu hastalıklarla mücadele ediyor.

HİZMET HAREKETİ DOĞRU BİR METODLA TERÖRLE MÜCADELE EDEN EN BÜYÜK HAREKETTİR

Hizmet Hareketi, dünyada nazari ve ameli olarak, doğru bir metodla terörle mücadele eden en büyük hareketlerden birisi. Hizmet, Terörün kökünü kazıyarak doğru düşünceyi her yere yayıyor.

Bana göre Hizmet Hareketini terörle suçlayanların kendileri, teröre bulaşmış kişiler olup bu durumları da tescillenmiş durumdadır. Gündüz güneşin görülmesi açıklığında terörü destekledikleri ortada.

Hizmet Hareketi’ni terörle itham etmek, dini bir itham değil tamamen siyasidir. Terörle mücadeleyle de alakası yok bu ithamın.

Hizmet Hareketi ve Sayın Fethullah Gülen’in düşüncelerinin, yakından-uzaktan terörle hiçbir alakası yok. Tam tersine hoşgörü, diyalog, başkasını kabul var. Herkes kendi dininde kalabilir ama insanlığa hizmet için bir araya gelinebilir. Şairin dediği gibi ‘’ İnsanlar köylüsüyle şehirlisiyle bir arada yaşıyorlar. Farkına varmadan herkes birbirine hizmet ediyor’’.

Hizmet Hareketi sadece Müslümanlara değil, dünyadaki tüm toplumlara daha iyi bir gelecek için çalışıyor.

Hizmet Hareketini bu tür (Terör) suçlarla suçlayanların durumu yine şairin dediği duruma benziyor: ‘’Hastalığını kucağıma bırakıp kendisi kaçtı’’.

Videoyu izlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=cULq5vn6bgU

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.