Demirtaş ve Yüksekdağ tutuklandı

Demirtaş ve Yüksekdağ tutuklandı

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla polis, HDP’ye gece yarısı operasyon düzenledi. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın evlerine baskın yapıldı.

Polisler, Yüksekdağ’ın evine saat 01.00’de geldi. Kapıyı kırarak içeri giren polisler, Yüksekdağ’ı gözaltına aldı.

Demirtaş ise “Diyarbakırda evimde zorla gözaltına alınma kararı ile emniyet yetkilileri kapımdalar” şeklinde tweet attıktan sonra gözaltına alındı.

Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Ferhat Encü, Diyarbakır milletvekilleri İmam Taşçıer, Ziya Pir, Nursel Aydoğan ve İdris Baluken, Mardin milletvekili Gülser Yıldırım, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak gözaltına alındı.

Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ile Milletvekilleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Leyla Birlik, Selma Irmak, Gülser Yıldırım ve Ferhat Encü hakkında tutuklama kararı verildi. Ziya Pir, İmam Taşçıer savcılıktan, Sırrı Sürreya Önder ise mahkemeden serbest bırakıldı. Abdullah Zeydan hakkında karar bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.