Ankara’daki elçilik saldırısı Amerikan basınını şaşırttı

Ankara’daki elçilik saldırısı Amerikan basınını şaşırttı

ABD basınında, ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinin girişindeki patlamanın sorumlularının henüz belli olmadığı ama geçmişte Türkiye’de bazı terörist grupların şiddet eylemlerinin görüldüğü belirtildi. CNN, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde on yıllardır böyle bir olaya rastlanmadığını hatırlattı.

CNN’in internet sitesindeki haberde, patlamaya ilişkin görüntüler yayımlandı, Türk yetkililerin ölü ve yaralı sayısına dair açıklamalarına yer verildi.
    
Haberde, büyükelçilik binasının, TBMM’ye yakın bir yerde ve sıkı koruma altındaki bir binada olduğu belirtilerek, patlamanın arkasında kimin olduğunun henüz açık olmadığı kaydedildi. Ancak Türkiye’de geçmişte, ”solcu anarşistler, Kürt ayrılıkçılar, radikal dinciler ve El Kaide” gibi gruplar tarafından birçok siyasi şiddet eylemi görüldüğü ifade edilen haberde, patlamanın 400 ABD askerinin Patriot füzelerini Türkiye’ye getirdiği bir döneme denk gelmesine dikkat çekildi.
    
Haberde, ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinde on yıllardır böyle bir olaya rastlanmadığı hatırlatıldı. Saldırı, Washington Post, FOX News ve ABC News’in de internet sitelerinin ilk haberlerinden biri oldu.
    
Gazete ve televizyonların internet siteleri haberlerinde, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile Türk yetkililerin açıklamalarına yer verdi. Haberlerde, saldırının sorumluları halen bilinmese de Türkiye’de bazı terörist grupların aktif olduğu ifade edildi.

  Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.