Yolcu uçağı şehrin ortasına düştü: 39 ölü

Yolcu uçağı şehrin ortasına düştü: 39 ölü

İran’da Tebes şehrine gitmek için havalanan yolcu uçağı başkent Tahran’da yerleşim alanına düştü.  İran Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Ahmed Mecidi, 39 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İran’ın başkenti Tahran’da 48 yolcusu bulunan uçak, kalkışından kısa bir süre sonra havaalanı yakınındaki bir yerleşim alanına düştü. Kazada 39 kişi hayatını kaybederken, 9 yolcu da yaralandı.

Sepahan Hava Yolları’na ait Antonov An-140 tipi yolcu uçağı dün sabah saatlerinde Tahran’daki Mehrabad Havaalanı’ndan ülkenin doğusundaki Tebes (Tabas) şehrine gitmek üzere havalandı. Yerel saatle 09.18’de kalkış yapan uçak, havaalanı yakınındaki bir Azadi mahallesine düştü. İran devlet televizyonu, uçağın düşerek alev almadan önce kuyruğunu elektrik hatlarına çarptığını duyurdu. Resmi IRNA haber ajansı ise uçağın düşmeden önce motor arızası yaşadığını açıkladı. Edinilen bilgiye göre, pilot teknik arızayı kalkıştan 4 dakika sonra fark edince havaalanına geri dönmek istedi ancak iki motor da arızalanınca düştü. İran Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Ahmed Mecidi, kazada 40 yolcu ve 8 mürettebatın bulunduğu uçaktaki 39 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 kişinin de yaralandığını söyledi. Vücutlarındaki yanıklar nedeniyle tanınmaz halde olan bazı yaralıların durumu ise ağır. Hayatını kaybedenlerden 3’ü ise 12 yaşından küçük. Azadi mahallesine düşen uçak nedeniyle bu bölgede yaşayanlardan can kaybına uğrayan olup olmadığı henüz netlik kazanmadı. Kurtarma ekipleri olay yerine giderek çalışmalarına başladı. Büyük bölümü parçalanmış olan uçağın ise kuyruk kısmının sağlam olduğu dikkat çekti. Devlet televizyonu, yolcuların yanarak öldüğü için tanınmaz hale geldiğini, bu nedenle kimliklerinin belirlenemediğini açıkladı. Yetkililer cesetlerin DNA testi yapıldıktan sonra ailelerine teslim edileceğini ifade etti.

Uçaktan atlayarak kurtulan yolculardan Muhammed Abedzadeh, patlamanın etkisiyle uçakta oluşan delikten kabin ekibinin yardımıyla aşağıya atladığını anlattı. Abedzadeh, “Düştükten sonra uçağın alevler içinde kaldığını gördüm.” dedi. Görgü tanığı Hassan Molla ise uçağın düşüşü sırasında çok şiddetli bir ses duyduğunu söyledi. Çift motorlu IrAn-140 tipi yolcu uçağı, Ukrayna teknolojisi lisansı ile İran’da üretiliyor. 2009 yılı Şubat ayında benzer bir uçak, eğitim uçuşu sırasında İsfahan kentine düşmüş, kazada 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.