Avukat Brafman, Zarrab’ın mal varlığını açıkladı

Avukat Brafman, Zarrab’ın mal varlığını açıkladı

Reza Zarrab’ın avukatı Benjamin Brafman mahkemeye 25 sayfalık yeni bir dilekçe sunarak, kefalet talebini güçlendirdi.

3 Haziran’da New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara ofisinin, Zarrab’ın kefaletle serbest bırakılmaması için bazı belgeleri mahkemeye sunduktan sonra harekete geçen Brafman, yine müvekkilinin Miami’de mahkemeye çıkmadan önce alınan ifadesinde Türkçe tercüman bulundurulmadığı ve bunun bir Anayasal hak ihlali olduğunu iddia etti.

Brafman, ilk FBI sorgusunda Zarrab’ın el yazısıyla mal varlığını yazıp ajanlara teslim ettiğini iddia ediyor. Belgelere göre,  Zarrab’ın Deniz, Halk ve Garanti bankalarında hesabı var. Yine aynı belgeye göre Zarrab, Türkiye ve Tahran’da bulunan mal varlıklarını yazdı.

Mahkemeye sunulan belgelerde Zarrab’ın ilk ifadesinin hangi şartlarda alındığı detaylı bir şekilde anlatılıyor. Zarrab’ın FBI ajanlarına ilk verdiği ifadede doğruları söylediğini yineleyen Brafman, müvekkilinin avukat istemesine rağmen, sorgusuna devam edildiğini kaydetti. Oysa avukat istemesinden sonra, sorguya devam edilemeyeceği belirtildi.

Avukat Brafman, savcılık makamının Zarrab’ın Whatsapp uygulaması üzerinden ‘Adem Turkey’ (anadili İngilizce) isimli birisi ile yazıştığını kanıt olarak gösterildiğini hatırlatarak “Zarrab 10 kelimeden fazla yazmamış. Bu onun İngilizce bildiğini göstermiyor. Basit İngilizce biliyor, ileri derecede İngilizce bilmiyor” ifadelerine yer verdi.

Tecrübeli avukat, savcılığın Zarrab ile ilgili ortaya koyduğu yazışmaların, müvekkilinin İngilizce bildiğini göstermediğini ve yanında çalışanların İngilizce bildiğini savundu.

Savcılığın mahkemeye sunduğu bir başka belgede Zarrab’ın Dubai’de ‘E-Commerce’ dersi aldığını, bu dersinde onun İngilizce bildiğini  iddia etti. Avukat ise, sözkonusu belgenin Zarrab’ın ‘teknoloji alanında yapabildiklerini gösterdiğini’, İngilizce’yi ‘kapsamlı ve derin’ bildiğine dair kanıt olmadığını savundu.

İLKÖĞRETİM 8. SINIF KARNESİ DELİL OLARAK GÖSTERİLDİ

Avukat Benjamin Brafman, mahkemeye sunduğu belgelerde müvekkilinin ilköğretim 8. sınıf karnesini de delil olarak kullandı. Karnede Zarrab’ın Türkçe dersi notu – 2, (başarısız)  İngilizce notu ise – 3 (orta) seviyesinde olması dikkat çekti.

ZARRAB FARSÇA BİLMİYOR

Savcılığın, Zarrab’ın Farsça bildiğine dair bir yazışmanın da kabul edilmemesi gerektiğini belirten Brafman, “Zarrab, kendisine gönderilen mesaja 2,5 ay sonra cevap vermiş. Ve sadece ekran fotoğrafını değiştir şeklinde olmuş. Bu onun Farsça bildiğini göstermez” ifadelerine yer verdi.

Belgelerde Zarrab’ın Farsça dilinde imzaladığı kontratın Türkçesi’ne de yer verildi. Mahkemeye sundukları belgelerin hakim tarafından detaylı incelenmesinden dolayı teşekkür eden Brafman, savcılığın, müvekkilinin kaçma riskini ve mahkemeye gelmeme ihtimalini ispat edemediğini iddia etti.

Mahkemenin yargıcı Richard Berman’ın önümüzdeki günlerde Zarrab’ın kefalet talebi ile ilgili kararını açıklaması bekleniyor.

Savcılığın, 3 Haziran’da mahkemeye sunduğu belgelerin kamuoyu ile paylaşılmaması dikkat çekti.

karnemal varlığı

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.