ABD, tezkere kararını memnuniyetle karşıladı

ABD, tezkere kararını memnuniyetle karşıladı

ABD, Türkiye’de TBMM’den geçen tezkere kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ABD dışişleri bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit eden IŞİD’e karşı Suriye ve Irak’ta müdahalede bulunma yetkisinin Meclis’te kabul edilmesinin memnuniyet verici olduğu ifade edildi.

Açıklamada, ABD’nin IŞİD tehditlerine karşı Türkiye ile daha yakından çalışmak istediği belirtilirken, IŞİD’e karşı artan uluslararası koalisyona, Türkiye’nin de kapasitesini kullanarak dahil olmasını sabırsızlıkla bekledikleri kaydedildi.

Bakanlık, Avustralya uçaklarının IŞİD’e karşı devam eden hava saldırısına destek vermesini de memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Açıklamada, ABD ile Avustralya’nın geçtiğimiz yüzyılda büyük çatışmalara karşı yan yana savaştığı hatırlatılarak “Avurstralya’nın terörizme karşı katkılarına müteşekkeriz.” ifadelerine yer verdi.

Dışişleri bakanlığı, Danimarka meclisinden IŞİD’e karşı uluslararası güçlerin desteklenmesi kararını da memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Danimarka Meclisi’nin verdiği yetkiye göre, hava kuvvetlerine ait F-16 savaş uçakları, IŞİD’e yapılacak hava saldırılarına katılabilecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.