Amerikalılar en büyük sorun olarak terörü görüyor

Amerikalılar en büyük sorun olarak terörü görüyor

Amerikalılar, ülkenin en büyük sorunu olarak terörü gördüğü belirlendi.

Gallup firması tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına göre Amerikalıların en büyük sorun olarak terörizmi gördüğünü belirlendi. Paris ve San Bernardino terör saldırılarından sonra yapılan ankette katılanların yüzde 16’sı ABD’nin en büyük sorun olarak gördüğünü açıkladı. Deneklerin yüzde 13’ü ülke için ikinci en büyük sorun olarak yönetim ile yetkilileri olduğunu dile getirdikleri görüldü.

Amerikalılar 2005’teki Londra’da yaşanan terör saldırısından sonra ilk defa ülkenin en büyük sorunu olarak terörizmi gördüğü dikkat çekti. Amerikılar en son olarak 2004 Madrid ile 2005 Londra terör saldırılarından sonra ilk defa ülkeleri için en büyük tehdidin terör olduğu fikrinde oldukları görüldü. ABD’de terörün ülke için en büyük tehdit olduğu 11 Eylül sonrasında yüzde 46 oranı ile zirve yapmıştı.

Terörü ülke için en büyük sorun olarak görenler daha çok Cumhuriyetçi Parti seçmenleri. Ankette katılan Cumhuriyetçi Partili olduğunu belirtenlerin yüzde 24’ü ülke için birinci tehdidin terör olduğunu ifade ettikleri görüldü. Demokrat Partili seçmenlerde bu oran ise yüzde 9 olarak belirlendi. Bağımsız seçmende bu rakam yüzde 15 olarak ankette belirlendi.  

Paris ve San Bernardino terör saldırılarından önce geçtiğimiz ayın ilk haftasında açıklanan aynı kamuoyu yoklamasında terörü en büyük sorun görenlerin oranı yalnızca yüzde 3 idi.

Gallup tarafından verilen bilgiye göre anket 2-6 Aralık tarihleri arasında 824 kişiyle telefonla yapıldı. Anketin yanılma payınıın ise artı eksi 4 olarak açıklandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.