ABD’den Erol Önderoğlu açıklaması

ABD’den Erol Önderoğlu açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu’nun tutuklanması ile ilgili bir soru üzerine açıklamada bulundu.

Kirby konuya ilişkin soruya, “Bu eylemin Türkiye’deki meşru tartışmaları, ifade ve basın özgürlüğünü yıldırmayı amaçlayan rahatsızlık verici eğilimin yalnızca bir devamı olduğu görülüyor” dedi.

Kirby açıklamasının devamında, “Daha öncede ifade ettiğimiz gibi, Türkiye’nin dostu ve müttefiki olarak, Türk makamlarına bir kez daha eylemlerini Türk Anayasası’nda yer alan ve basın özgürlüğünü de içeren, evrensel demokratik değerlere uygunluğunu güvence altına almaları çağrısında bulunuyoruz. Demokratik bir toplumda eleştirel görüşlerin teşvik edilmesi, susturulmaması gerektiğine inanıyoruz. Toplum içindeki farklı seslerin ifade edilmesine ve bağımsız gazetecilerin eylemlerine, çalışmalarına ve önemli çabalarına izin verilmesinin demokrasileri zayıflattığına değil, güçlendirdiğine inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.