Yıldız: “Türkiye hem fiziksel hem kültürel bir köprü”

Yıldız: “Türkiye hem fiziksel hem kültürel bir köprü”

 

Yıldız: “Türkiye hem fiziksel hem kültürel bir köprü”

Chicago Türk – Amerikan Derneği’nde konuşmacılığını T.C. Chicago Başkonsolosu Sn. Fatih Yıldız’ın yaptığı “Türkiye’de Kültür, Tarih ve Gelişim” adı altında bir program düzenledi.

Başkonsolos konuşmasına kültür merkezinin yeni bina yapılanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Bir Cuma namazı esnasında kültür merkezinin mescidinde bulunan Yıldız, kültür merkezini Türkler dışında başka milletlerin de çokça ziyaret ettiğine şahit olduğunu söyledi.

Yıldız ,Türkiye ile ilgili ilk olarak bulunduğu konumdan söz etti. Baş konsolos konuşmasında şunlara değindi; “Türkiyeden bahsederken ilk akla komşularımız geliyor, zor bir komşuluk durumumuz var. Burda Türkiye’yi tanıtırken bir diplomat olarak genellikle Türkiye’yi bir köprüye benzettiğimizi söylüyorum, hem fiziksel hem kültürel bir köprü. İkinci olarak 57 Müslüman ülke arasında yanlızca Türkiye laik müslüman bir devlet. Değerlerimiz kurumlarla olan ilişkimizde bizi biz yapan, Türkiye yapan unsurlar. NATO Üyesi olan müslüman bir ülkeyiz ve son olarak ta ekonomimiz hızla ilerliyor. Bugün gelişmiş ülkelerin bir çoğundan çok daha iyi bir ekonomimiz var. Bundan 10 yıl öncesiyle kıyaslandığında çok büyük bir gelişime var.”

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Yıldız, dinleyicilerden gelen “Türkiye’nin suriye ile olan durumu buradaki diplomatlarla ilişkilerinizi nasıl etkiliyor” sorusuna gülümeseyerek yanıt verdi. Yıldız bu gibi durumların tarihin belli kesimlerinde meydana geldiğini, diplomatlar olarak bu tür tartışmalarda bulunmadıklarını ifade etti. Bir başka dinleyicinin Türkiye’de gezi parkı olaylarından sonra can güvenliği sorunu varmı? sorusuna ise, “Türkiye tabiki güvenli, istediğiniz zaman gidip gezebilirsiniz.”dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.